Connect with us

Hirdetés

technokrata

1 milliárd vírust blokkolt már az AOL

Dotkom

1 milliárd vírust blokkolt már az AOL

Az America Online egymaga több mint 1 milliárd digitális kártevővel fertőzött e-mailt tartóztatott fel.

2003. áprilisában indította útjára az amerikai gigász a fertőzött levelek szűrését megoldani hivatott programját, melynek keretében egy év alatt több mint egymilliárd olyan elektronikus üzenetet szűrtek ki, ami vírust tartalmazott. Ez azt jelenti, hogy a Time Warner leányvállalatként működő cég minden egyes ügyfelét átlagosan 30 vírustámadástól óvta meg – nagyobb léptékben azonban a világot is megmentette az ezen felhasználók PC-inek vírusterjesztésétől.

˝Ahogy egyre inkább haladunk a nagysebességű világ felé, az antivírus védelem egyre kritikusabb feladattá válik, mivel a szélessávú Internet-csatlakozások önmagukban teljesen védtelenül hagyják az otthonról internetezőket a hackerekkel és a vírustámadásokkal szemben.˝ – fejtegette véleményét Tatjana Gau, az AOL egyik részlegének vezérigazgatója.

Az America Online mind a bejövő, mind a kimenő leveleket ellenőrzi, mindezt úgy, hogy a felhasználóknak nem kell fizetniük a lehetőségért. Természetesen vannak olyan értéknövelt szolgáltatások, melyekért már ki kell nyitniuk a pénztárcájukat az internetezőknek, ezeket a Network Associates-szel kötött megállapodásuk révén képes az amerikai óriáscég biztosítani. Erre szükség is van, mert a vírus- és a féregtámadások folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak. Egy, a TruSecure által még márciusban elvégzett kutatás szerint a megkérdezett 300 vállalat összes számítógépének körülbelül 11 százaléka biztosan fertőzött volt 2003 egy tetszőlegesen kiválasztott időszakában.

Visszatérve az AOL vírusszűrésére: rekordmennyiségű kártevőt tavaly augusztusban csíptek el, a Sobig F variánsának elterjedésekor – volt olyan nap, amikor 24 óra alatt 24 millió másolatot állítottak meg. Szerencsére ennél egy nagyságrenddel kevesebb szokott lenni az átlagosan ellehetetlenített fertőzött elektronikus üzenetek egy napra jutó mennyisége.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés