Connect with us

Hirdetés

technokrata

AH-csoport: 2004. I. negyedévi gyorsjelentés

Dotkom

AH-csoport: 2004. I. negyedévi gyorsjelentés

Az AH-csoport (konszolidált) mérleg szerinti eredménye 2004. első negyedévében 893 millió forintos nyereséget tett ki.

Ma tette közzé az Antenna Hungária Rt. anyavállalati és konszolidált adatokat is tartalmazó 2004. első negyedéves gyorsjelentését.

Anyavállalati szinten az AH Rt. 2004. első negyedéves üzleti eredménye 1,1 milliárd forintot tett ki, mely 45%-os emelkedés 2003. első három hónapjához képest. Az AH mérleg szerinti eredménye (338 millió forint) megduplázódott a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. A növekedés oka az anyavállalat által az Antenna-Torony Rt. részére értékesített tornyokon realizált eredmény.

A konszolidált beszámoló adatainak megítélésekor a következő tényezők hatásait kell figyelembe venni:
– egyrészt a Vodafone Magyarország részesedését a 2003. első negyedéves konszolidációs gyorsjelentésben társult vállalkozásként mutattuk ki és vontuk be, a mostani gyorsjelentésben pedig egyéb részesedésű vállalkozásként szerepel
– másrészt 2003. március 31-e és 2004. március 31-e között a konszolidációba bevont vállalkozások köre megváltozott. A 2003-as üzleti év során az AnteCom Rt-ben, AnteCare Rt-ben, AnSzer Kft-ben és a TeleDataCast Kft-ben lévő üzletrészek eladásra kerültek, a fenti társaságok emiatt kikerültek a vállalatcsoportból és a konszolidációs körből
A fenti konszolidációs kör változások miatt az AH-csoport első negyedéves értékesítésének nettó árbevétele mindössze a tavalyi szinten, 6,15 milliárd forintban realizálódott.

2004-ben a vállalatcsoport bevételeinek 57%-a műsorterjesztésből, 14%-a távközlésből, 8%-a AntennaMikro szolgáltatásból, 7%-a szerviz szolgáltatásból, 14%-a pedig egyéb tevékenységekből származott.

A pénzügyi műveletek eredményének jelentős javulása legfőképpen a részesedések értékesítésének árfolyamnyeresége soron mutatkozó, a HUNSAT Rt. tartós részesedései között nyilvántartott 1,22 százalékos tulajdoni hányadot kitevő EUTELSAT S.A.-ban meglévő részesedés értékesítésének egyszeri árfolyamnyereségének tudható be.

Kiadási oldalon jelentős tétel a fizetendő kamatok és kamatjellegű ráfordítások, mely 206 millió forinttal magasabb a 2003. első negyedévi értéknél, ez a 2003. novemberében megemelt jegybanki alapkamat hitelállományunk áraiba történő begyűrűzésének következménye. A csoport kötelezettségei 2003. első három hónapjához képest mintegy 4 százalékkal, 900 millió forinttal csökkentek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés