Connect with us

technokrata

Hardveres Nvidia tűzfal az Athlon XP processzoroknak

Dotkom

Hardveres Nvidia tűzfal az Athlon XP processzoroknak

A leginkább grafikus processzorairól ismert cég bejelentette alaplapi chipkészlete, az Nforce 2 legújabb változatát, mely többek között hardveres tűzfallal is rendelkezik.

Az Nforce 2 – elődjéhez hasonlóan – csak az AMD által készített Athlon processzorok befogadására lett kialakítva. A felhasználók körében jó teljesítménye és széleskörű szolgáltatásai miatt népszerű chipkészlet második generációja több új funkcióval is kibővült. Érdemes kiemelni a gigabites Ethernet csatolófelületet, mely a korábbinál jóval nagyobb adatátviteli sebességre képes; illetve a RAID megoldást, mellyel több merevlemez szervezhető különböző szempontok szerint egy struktúrába.

Legfontosabb változás azonban az Nvidia által TCP/IP csomagfeldolgozó magként (packet processing core) definiált fejlesztés megjelenése, melyet a távol-keleti vállalat hardveroptimalizált tűzfal biztonsági megoldásként aposztrofált. Az Nforce 2 Ultra 400Gb biztonsági technológiáját a fejlesztő az iparág első ilyen megoldásának tartja, s hogy nem csak a felhasználókon való kísérletezésről van szó, azt az ICSA Labs tanúsítványa is igazolja.

Működési elve a chipkészlet TCP/IP csomagfeldolgozó képességére alapul: a bejövő csomagok elemzésével eldönthető, hogy engedélyezzük-e annak a rendszerbe való bejutását, avagy sem. Ez, érveltek az Nvidia képviselői, nemcsak a teljesítményt növeli (hiszen az ezen feladat szoftveres megvalósításának terhét leveszi a processzor ˝válláról˝), hanem a védettség szintjét is emeli.

A chipkészlet egyébként a 266, a 333 és a 400 MHz-es FSB-vel bíró Athlon XP-kel egyaránt képesek együttműködni; az ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp