Connect with us

Hirdetés

technokrata

F-Secure csoport: vártnál nagyobb növekedés 2004. I. negyedévében

Dotkom

F-Secure csoport: vártnál nagyobb növekedés 2004. I. negyedévében

2004 első negyedévében az F-Secure 10,5 millió eurós bevételről számolt be. A cég működéséből 0,8 millió euró nyereség származott, amely 1,0 millió euró növekedést jelent 2003 első negyedévéhez képest.

A tartalombiztonsági bevételek 46 százalékkal nőttek az egy évvel korábbi időszakhoz képest, ami felülmúlta a várakozásokat, hiszen az első negyedév eredményei általában mindig szerényebbek. Az új licencek értékesítése továbbra is erős növekedést mutatott a vállalati szegmensekben, és különösen erőset a fogyasztóiban. A szolgáltatói üzletág (Security as a Service, „biztonság szolgáltatásként”) 158 százalékkal nőtt az egész évet tekintve és 28 százalékkal az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A csoport négy üzleti területet különböztet meg a tartalombiztonság terén: vállalati, szolgáltatói, fogyasztói és vezeték nélküli üzletágakat. A tartalombiztonság többek között az alábbi lényeges megoldásokat foglalja magában: vírusvédelem, tűzfal, behatolás-megelőzés, kéretlen levelek (spam) szűrése, alkalmazások korlátozása, illetve szülői korlátozások. A tartalombiztonsági bevételek 73 százaléka vállalati vásárlóktól származik. A szolgáltatói üzletág 18 százalékkal, a fogyasztói 8 százalékkal, a kézi és vezeték nélküli biztonság pedig 1 százalékkal részesült a bevételekből. A negyedévet stabil növekedés jellemezte mind a bevételek, mind az új licencek értékesítése terén, különösen Közép-Európában és Japánban.

Az első negyedév jól tükrözte az átállást a „sima” vírusvédelmi termékekről a tartalombiztonság és behatolás-megelőzés szélesebb látókörű megközelítésére. A 2003 végén megjelentetett F-Secure Anti-Virus Client Security nevű termékének értékesítési eredményei már most felülmúlták a vállalati szegmensen belül az F-Secure Anti-Virus asztali termékét. A csoport legfrissebb termékverziói továbbra is igen sikeresek az iparági sajtóban. Mind az F-Secure Client Security, mind az F-Secure Internet Security 2004 termék több komoly, és igen pozitív értékelést kapott az angliai, német és svéd PC-magazinoktól.

A legnagyobb szolgáltatói partnerek, a németországi Deutsche Telekom és a francia Wanadoo, tovább növelték az F-Secure forgalmát. A cég az I. negyedév során a csoport új partnerkapcsolatokat épített a Medinettel (Szlovénia), az InterViVóval (Egyesült Királyság), az Axeleróval (Magyarország) és a Raiffeisen OnLine-nal (Olaszország). Az eddig bejelentett szolgáltatói partnerkapcsolatok száma mostanra meghaladja a húszat.

„A csoport legfontosabb célja az, hogy továbbra is az iparág átlagánál gyorsabban növelje tartalombiztonsági üzletágát. A vállalati üzletág jelenleg Európára koncentrál, a csoport hazai piacára, a Security as a Service üzletágra, valamint globálisan a webes értékesítésre (az e-boltra). Az eltelt negyedév meghaladta várakozásainkat és további javulást várunk a teljes 2004-es év EBIT eredményében 2003-hoz képest.” – jelentette ki Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés