Connect with us

technokrata

Intel ISEF 2004

Dotkom

Intel ISEF 2004

Az Intel ISEF-en a világ legígéretesebb fiatal tudósai versenyeznek a több mint 3 millió dollár összértékű ösztöndíjakért és nyereményekért.

Az Intel Nemzetközi Tudományos és Műszaki Vására (International Science and Engineering Fair – ISEF) a legnagyobb diák tudományos verseny. Résztvevői – akik a 12-20 éves korosztályba tartoznak – megpróbálják átlépni a tudományos kutatási lehetőségek határait. Az idén 2004. május 9. és 15. között megrendezett eseményen 42 ország 1.428 versenyzője indul a díjakért.

Az 55 európai résztvevő között Magyarországot Németh Gábor, a Pálffy János Vegyipari és Műszeripari Szakközépiskola diákja képviseli, aki a plazma hangszórók hatásfokának növelése tárgyában készült tanulmányával indul a versenyen.

Az 1950 óta megrendezett versenyen már több mint 30.000 versenyző vett részt, akik közül 267 résztvevő „felfedezését” már szabadalmaztatták, vagy jelenleg a szabadalmazási folyamat alatt áll.

A diákok 14 tudományos kategóriában versenyeznek. A tervek közel egy-harmada három kategóriából kerül ki: a műszaki tudományok, környezeti tudományok, valamint az orvostudomány és egészségügy témaköréből.

Az idei legfiatalabb résztvevők Limából és Texasból érkeznek és mindketten 12 évesek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle