Connect with us

technokrata

Surfcontrol: új szoftverek a magánszféra védelmében

Dotkom

Surfcontrol: új szoftverek a magánszféra védelmében

Megjelent a Surfcontrol Webfilter új, a Nokia IPSO operációs rendszeréhez és a Novell BorderManager tűzfalhoz kifejlesztett verziója, immár ActiveX, VB Script, Javascript és Java Applet védelemmel is.

A WebFilter olyan webtartalom-szűrő termék, melynek segítségével egy cég HR-osztálya vagy csoport- és osztályvezetői, igazgatói meghatározhatják, melyik kolléga milyen típusú weboldalakat látogathat, és mindezt milyen mennyiségben. Ezáltal – bár néhány kollégánál ez a weboldalak megtekintésének korlátozását jelenti – számos munkaügyi vitának elejét veheti a szoftver alkalmazása, így nő mind a munkatársak, mind a szervezet biztonságérzete, és nő a munka hatékonysága is. Természetesen a technikai jellegű szűrési opciók egyúttal az informatikai biztonságot is növelik, és komoly megtakarítást jelentenek az informatikai védelmi eszközökön és a sávszélességben.

Az új verziók immár képesek az aktív weboldalak (ActiveX, VB Script, Javascript és Java Applet) részleges vagy teljes szűrésére, és továbbra is tartalmazzák a korábbi verziók rugalmas beállíthatóságát, aminek segítségével a vállalati címtárhoz igazodva egyénekre, csoportokra vagy a cég egészére vonatkozó szabályok állíthatóak be. Az esetleges szabályszegésekről akár a szabályt megszegő felhasználónak, akár a biztonságért felelős csoportnak e-mail értesítés küldhető, miközben a felhasználó folyamatosan tájékoztatást kap arról, ha megsértette az Internet-használati politikát. Ezáltal nem fordulhat elő, hogy olyasmiért vonják felelősségre, amiről esetleg nem is tudott.

Nemes Dániel, a Surfcontrolt hazánkban képviselő Filtermax stratégiai igazgatója elmondta, tapasztalataik szerint Magyarországon gyakori, hogy a dolgozókat úgy vonják felelősségre Internet-használati szokásaik miatt, hogy azok nem is voltak tisztában a szabályokkal, tehát nem tudták, hogy olyat tesznek, amit nem volna szabad. Ráadásul igen sokszor szűrés helyett megfigyelik az Internet-használatot, ami az etikai kérdések felvetésén túl akár jogi procedúrákba is torkollhat.

„Ma már kitűnő megoldások állnak rendelkezésre a web- és e-mail használat humánus és biztonságos kontrolljára, melyek ráadásul a jogbiztonság és a munkahelyi harmónia növelésén túl komoly megtakarításokat is jelenthetnek a cégeknek és intézményeknek. Az EU-csatlakozás után, amikor a versenyképesség fokozása kulcskérdés, igen hasznos lehet az a hatékonyságnövekedés, amit a nyugaton már elterjedt web- és e-mail szűrő megoldások jelentenek.” – mondta Nemes.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle