Connect with us

technokrata

Globális infokommunikációs szövetség: a BT és a HP 1,5 milliárd dolláros szerződést írtak alá

Dotkom

Globális infokommunikációs szövetség: a BT és a HP 1,5 milliárd dolláros szerződést írtak alá

Menedzselt szolgáltatási szerződésükre támaszkodva a BT és a HP közös értékesítési program indítására készülnek; az új megállapodás nyomán stratégiai szövetséggé alakul a korábbi szállító-ügyfél kapcsolat.

Stratégiai szövetséget kötött a BT és a HP, melynek keretében közösen kívánják kiaknázni a globális infokommunikációs technológiai (ICT) piac új lehetőségeit. A két cég olyan lehetőségeket lát a kommunikációs és az informatikai szektor konvergenciájában, amely révén együtt biztosíthatják a bővülő ICT-piacon szolgáltatásaikat.

Az együttműködés első lépéseként a két vállalat 1,5 milliárd összértékű menedzselt szolgáltatási szerződést írt alá a következő hét évre. Ennek keretében a HP menedzseli majd a BT középkategóriás és asztali gépes IT-infrastruktúráját az Egyesült Királyságban, a BT pedig átveszi a HP beszédcélú és adatátviteli hálózatának, valamint terméktámogatási call centereinek üzemeltetési feladatait az európai, közel-keleti és afrikai országokat összefogó EMEA-régió területén.

A menedzselt szolgáltatási szerződés stabil alapot teremt a hosszú távú együttműködéshez. A következő néhány hónapban a partnerek sikeresen megvalósítják az új szerződésben foglaltakat, ezzel párhuzamosan pedig kidolgozzák a közös értékesítés stratégiáját.

A két vállalat szolgáltatásaival már ez év nyarától megcélozza az európai piac egyes nagyvállalatait, valamint a brit magánfelhasználói és kis- és középvállalkozói szegmenset. A feltételek és a lehetőségek javulásával a szolgáltatásokat további piacokra is kiterjesztik majd.

A BT és a HP világszínvonalú szolgáltatások kidolgozására készülnek az infokommunikációs infrastruktúra, az alkalmazás felügyelet, a mobil működés, a munkahelyi megoldások és a kapcsolattartási (contact center) szolgáltatások területén. Együttműködési stratégiájuk részeként olyan közös szolgáltatásnyújtási modellt alakítanak ki, amely a két cég megoldásainak hatékonyabb műszaki összehangolásával együttes és egyéni piacra lépés esetén egyaránt kiváló ICT-szolgáltatások biztosítását teszi lehetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom