Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SAP élre tört az SRM-alkalmazások piacán

Dotkom

Az SAP élre tört az SRM-alkalmazások piacán

A 2003-as üzleti évben az SAP érte el a legmagasabb licenc-árbevételt az SRM-megoldások piacán; az új megoldás a vállalati működés minden szintjére kiterjeszti a szállítók kezelését.

Az SAP AG bejelentése szerint 2003-as üzleti évben elért licenc-árbevétele és gyors ütemű terjedése alapján jelenleg a mySAP SRM a szállítói kapcsolatkezelő alkalmazások piacának vezető terméke. A negyedév végén érvényes dollár-árfolyammal számolva az SAP több mint 150 millió dollár árbevételre tett szert a mySAP SRM szoftver értékesítéséből a 2003-as üzleti évben, és ezzel az első helyre lépett elő a gyorsan bővülő SRM-piacon. A mySAP SRM sikerében fontos szerepet játszik, hogy ez a beszerzési platform – a stratégia kialakításától egészen a végrehajtásig – a szállítói kapcsolatok kezelésének teljes életciklusát lefedi, és átfogó funkciókkal támogatja a stratégiai beszerzési és ellátási folyamatokat, az üzemi beszerzéseket és a szállítói együttműködést. A vállalat ma lépett piacra a mySAP SRM legújabb verziójával, amelynek fejlesztései teljes körűen támogatják a szolgáltatásorientált architektúrát és komplett beszerzési platform létrehozását. A bejelentésre az Institute of Supply Management (ISM) április 25. és 28. között megrendezett éves konferenciáján, Philadelphiában került sor.

Piacvezető pozíció
A mySAP SRM rohamos terjedése jól érzékelteti, hogy a vállalatok mindinkább a szervezet egészét lefedő platformra állnak át az egypontos megoldásokról. Bár az üzleti élet szereplői gyakran drága hosztolt szolgáltatások keretében kóstolnak bele először a szállítói kapcsolatkezelésbe, a beszerzési folyamatok és a vállalati stratégia hatékony összehangolásának igénye egy idő után arra készteti őket, hogy házon belül építsék ki a működésükhöz szükséges SRM-erőforrásokat. Az SAP támogatja és felgyorsítja az átállást. A mySAP SRM beszerzési platform fejlesztésekor az egyszeri megtakarítás helyett az ismétlődő költségcsökkentési lehetőségek biztosítása és a fajlagos költségek folyamatos lefaragása volt az elsődleges szempont.

„Kezdetben sok vállalat különálló megoldásokat vásárol, de többségük idővel már fontosabbnak tartja a folyamatok integrálását a tetszetős új tulajdonságoknál.” – mutatott rá Shai Agassi, az SAP AG igazgatótanácsának tagja. „Mivel a beszerzés nagyon sok vállalati folyamatban szerepet játszik, olyan, szélesebb platformon belül kezelhető a leghatékonyabban, amely a szervezet egészének szintjén, teljes körűen kézben tudja tartani a szállítói kapcsolatokat.”

A Nissan Motor jelenleg az alkatrész-beszerzési folyamatok támogatására használja a mySAP SRM-et mexikói, európai, japán és egyesült államokbeli leányvállalatainál.

A mySAP SRM 2004
A mySAP SRM 2004 teljesen új folyamatot vezet be a beszerzési stratégia kialakításához, és a kereslet aggregálásától kezdve a portfolióelemzésen keresztül a kategóriakezelésig és a beszerzési folyamat felügyeletéig számos új funkciót támogat. A 2004-es verzió sokféle új fejlesztést tartalmaz a stratégiai és üzemi beszerzések területén – például: többtényezős fordított aukció (factored cost bidding), szerződés elosztás és munkaterhelés elosztási lehetőséget biztosít, képet ad a szolgáltatási folyamatok aktuális állapotáról. A mySAP SRM 2004 emelt szintű szállítói együttműködés-támogató képességei egységes keretek közé foglalják a vállalat számára a tervezési objektumokat, az ajánlatokat és a szerződéseket, az előrejelzéseket, a készletadatokat, a beszerzési dokumentumokat és a tényleges szállításokkal kapcsolatos információkat.

A SAP NetWeaver 2004 integrációs és alkalmazás platform
Az SAP piacvezető üzleti funkcióinak és ágazatvezető integrációs platformjának ötvözetére épülő üzleti folyamatok csökkentik az egyedi integráció szükségességét a heterogén környezetekben. Mivel az SAP NetWeaver-alapú megoldások támogatják a szolgáltatásorientált architektúrát, a mySAP SRM rugalmasabbá teszi és gyorsítja az innovációs folyamatokat és jobb költségszerkezetet garantál a hagyományos megoldásoknál.

Az SAP NetWeaver a teljesítményt is javítja: például gyorsabb háttérfeldolgozást, hatékonyabb dokumentumarchiválást és nagyobb biztonságot nyújt, valamint a korábbinál méretesebb és bonyolultabb dokumentumok feldolgozását teszi lehetővé a vállalat számára.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés