Connect with us

technokrata

HP: UNIX-munkaállomás környezetben a legújabb ágazatvezető technológiák

Dotkom

HP: UNIX-munkaállomás környezetben a legújabb ágazatvezető technológiák

A megnövelt teljesítmény és kompatibilitás értékes előnyöket ígér a gépkocsi- és repülőgépgyártók, valamint az elektronikai tervezőcégek számára.

A HP által bemutatott HP c8000 munkaállomás a gépkocsi- és repülőgépgyártók, valamint az elektronikai tervezőcégek legkomolyabb műszaki követelményeinek kielégítésére készült. A hagyományos UNIX-alkalmazások futtatásához nagy teljesítményt nyújtó HP c8000 ideális eszköz a bonyolult modellek és rendszerszerelvények fejlesztéséhez, a különféle tervezési-elemzési és szimulációs feladatok elvégzéséhez.

A munkaállomás-szállítók közül a HP alkalmazza elsőként az ágazatvezető AGP 8X grafikus vezérlőt és az új HP zx1 lapkakészletet, és ezzel a korábbi modellek grafikus, processzor- és memória-sávszélességének több mint négyszeresét, illetve számítási teljesítményük kétszeresét bocsátja ügyfelei rendelkezésére. Az új rendszer memóriájának látenciaideje 25 százalékkal alacsonyabb az előző változatokra jellemző szintnél. A 16 GB-os memória még a legnagyobb munkaterheléssel is könnyedén megbirkózik.

A processzorok, a grafikus működés, a lapkakészlet és a hűtési technológia területén is újításokat alkalmazó, következő generációs RISC-alapú HP-munkaállomások segítségével a felhasználók a korábbinál gyorsabban és kedvezőbb áron tervezhetik meg és elemezhetik termékeiket. A PA-8800 CPU egyprocesszoros áron kínál kétprocesszoros teljesítményt, és binárisan kompatibilis valamennyi régebbi HP-UX 10.20, 11.0 és 11i alkalmazással.

Az alacsony zajszintű hűtőrendszernek köszönhetően a HP c8000 futása jóval csendesebb a versenytárs UNIX-munkaállomásokénál. Működés közben mindössze 5,0 bel zajt bocsát ki, ami még könyvtári környezetben sem zavaró. Készenléti állapotban pedig még ez a szint is tovább csökken, egészen 4,2 belre.

Az emelt szintű teljesítmény nagyobb szabadságot biztosít a mérnököknek a kreatív tervezéshez, több és részletesebb tervváltozat készítését teszi számukra lehetővé, és felgyorsítja napi munkájuk során az információszerzés és a megértés folyamatát. A HP c8000 munkaállomás az üzleti működésben is értékes előnyökkel kecsegtet: lerövidíti az új termékek piacra viteli idejét, javítja a minőséget és fokozza a pénzügyi teljesítményt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle