Connect with us

technokrata

Multimédiás számítógéptermet szerelt fel az Oktatási Minisztérium a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Dotkom

Multimédiás számítógéptermet szerelt fel az Oktatási Minisztérium a Fővárosi Állat- és Növénykertben

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogató, szakköri munkát végző gyerekek lehetőségeit bővíti az az újonnan kialakított multimédiás számítógépterem, amely a fogadó intézmény, az Oktatási Minisztérium és a Microsoft Magyarország Kft. együttműködésének köszönhetően jött létre. A labort Dr. Bogsch Ilma, az állatkert főigazgatója, Szabados Tamás, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára és Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország Kft. oktatási programmenedzsere adta át.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben új oktatóterem nyílt május 3-án. Az állatkertet szakköri munka keretében látogató gyerekek szervezett formában felkereshetik az Oktatási Minisztérium, a Microsoft Magyarország Kft. és az állatkert együttműködésével kialakított számítógépes termet, ahol lehetőségük van olyan digitális oktatási tartalmak tanulmányozására, amelyek segítségével jobban megérthetik az állat- és növényvilág életét, törvényszerűségeit.

Az új számítógépes terem létrejöttéhez szükség volt, hogy az állatkert átalakítsa és megnyissa könyvtára tárgyalóját e célra. Az Oktatási Minisztérium öt használt multimédiás számítógépet ajánlott fel, míg a Microsoft az operációs rendszereket ajándékozta és telepítette, valamint valamennyi géphez felajánlotta oktatási CD-ROM-ját, az Enchartát és virtuális állatkert-tervező és -építő játékszoftverét a ZooTycoon-t. A digitális enciklopédia kiváló lehetőséget teremt az élővilág tapasztalati megismerését követő munkára, az ismeretek elmélyítésére hisz több mint 63.000 cikket, 20.000 illusztrációt és 200 videofilm-részletet és -animációt tartalmaz. A Zoo Tycoon segítségével pedig a fantáziánk szerinti legszórakoztatóbb és legcsodálatosabb állatkert építhető fel.

A multimédiás teremben 10 gyermek tud kényelmesen dolgozni. Az állatkert munkatársai már az idei tanévben is szeretnék a számítógépeket célzottan, egy-egy tanórára érkező iskolás csoport foglalkozásain használni. Távlati tervük egy állatkert-építő szakkör indítása a 2004/2005-ös tanév elejétől. Elképzeléseik szerint ezt az informatikai megoldásokon alapuló állatkertészettel foglalkozó szakkört egyszerre két szakember – egy zoopedagógus és egy informatikus – vezetné. Céljuk a gyermekek szemléletének környezettudatos, és a fenntarthatóságra ügyelő formálása.

A program tervezői bíznak abban, hogy a szakkör majdani résztvevői a játékos tanulás mellett megtapasztalják, hogy a különböző digitális tananyagok milyen nagy lehetőséget jelentenek tudásuk bővítésére.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp