Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAS bejelentette a kockázatkezelés következő fejlődési lépését

Dotkom

A SAS bejelentette a kockázatkezelés következő fejlődési lépését

A SAS Risk Dimensions legújabb verziója tovább bővíti a vállalati kockázatkezelés lehetőségeit.

A gazdasági kihívások, az éleződő verseny, valamint az új szabályozások, többek között a Basel II és a Sarbanes-Oxley eredményeként nő a vállalatok igénye a kockázatkezelési eszközök iránt. A növekvő igény kielégítésére a SAS bejelentette vállalati kockázatkezelő megoldása, a SAS Risk Dimensions legújabb és legfejlettebb verzióját. Az új funkciók – többek között a kibővített portfolió-optimalizálás, a továbbfejlesztett készpénzforgalom-elemzés, a rugalmasabb méretezhetőség, valamint a hitelkockázat, az eszközállomány és a forrásállomány kibővített modellezési funkciói – révén a vállalatok pontosabban mérhetik és kezelhetik kockázataikat.

A SAS világszerte elismert analitikai képességeit piacvezető adatelérési és adatbányászati funkciókkal ötvöző SAS Risk Dimensions segítségével a szervezetek kiaknázhatják számos különböző üzletáguk adatait. A SAS Risk Dimensions biztosította döntéstámogatási környezet a szervezet egyedi igényeinek legmegfelelőbb módon méri és kezeli a hitel- és a piaci kockázatokat.

A SAS Risk Dimensions megoldással az információ rugalmasan, az összesítés vagy a részletezés tetszőleges szintjén megtekinthető. Ezenfelül a részletes kimutatási funkciók, többek között az eredmények webböngészőből történő vizsgálata révén a kockázatkezelési vezetők, a vállalatvezetés és mások vállalatszerte elérhetik és közzétehetik a kockázatkezelési intézkedéseket, ami segíti a döntéshozatalt. A SAS Risk Dimensions segítségével a vezetők folyamatosan és egyidejűleg tarthatják szem előtt mind a stratégiai célokat, mind a részletes adatokat.

A SAS Risk Dimensions legújabb verziójának főbb jellemzői

A SAS Risk Dimensions legújabb verzióját támogatja az új SAS9 üzleti intelligencia platform, amelynek továbbfejlesztett analitikai képességei révén a szervezetek minden eddiginél gyorsabban gyűjthetik, tárolhatják, elemezhetik és oszthatják szét információikat.

A SAS Risk Dimensions hatékony analitikai funkcióival a szervezetek könnyebben optimalizálhatják portfoliójukat, és ennek során figyelembe vehetik a kockázatok és a megtérülés közötti összefüggéseket. A portfolió optimalizálható egy megadott kockázati szint mellett a legnagyobb várható megtérülésre, vagy egy adott megtérülés mellett a legkisebb kockázatra. Az eredmények grafikonon ábrázolhatók, így vizuálisan is kimutatható a vállalat kockázat/megtérülés profilja.

A továbbfejlesztéseknek köszönhetően a cash flow a felhasználó által megadott időszakokra bontható. Ez jobban támogatja az eszköz- és forrásgazdálkodás, és többek között lehetővé teszi a cash flow előrejelzését, illetve a hiányosságok elemzését. A szervezetek kockázattal súlyozott forráskalkulációt végezhetnek, és idővel súlyozott megtérüléseket határozhatnak meg. A portfoliók kiértékelésénél figyelembe lehet venni a fedezetet és az összetett nettósítási megállapodásokat is. A nettósítás a bejövő és a kimenő összegek eredményeként kapott nettó összeget jelenti. A nettósítás a szervezet tetszőleges szintjén végezhető. A többszintű nettósítással kiértékelhető több szint nettósításának hatása.

A Risk Dimensions legújabb verziója támogatja a 64 bites műveleteket mind Windows, mind UNIX platformokon. A SAS elsőként kínál ilyen csúcskategóriájú analitikai funkcionalitást.

A SAS olyan egységes és átfogó keretrendszert biztosít, amely teljes körűen kielégíti számos tevékenységi terület, többek között az energiaipar és a pénzügyi szolgáltatások kockázatkezelési igényeit. A SAS Risk Dimensions megoldást, valamint a RiskAdvisory cég nemrégiben megvásárolt BookRunner és TradeBlotter szoftvertechnológiáját összekapcsoló új termékek teljes körű, az ügyfélközeli tevékenységektől a háttértevékenységekig mindent felölelő kockázatkezelési platformot biztosítanak. A pénzügyi szolgáltatások terén a SAS Risk Dimensions egy szélesebb körű kockázatkezelési kínálat része, amelybe beletartozik a működési kockázatokat kezelő SAS OpRisk Management és a hitelkockázatokat kezelő SAS Credit Risk Management.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés