Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb akvizíció a Synergon-csoportnál

Dotkom

Újabb akvizíció a Synergon-csoportnál

A Synergon-csoporthoz tartozó Infinity a.s. megvásárolta a BrnoData-IS spol. s.r.o. cseh informatikai céget.

A Synergon-csoporthoz tartozó Infinity a.s. – igazgatóságának és közgyűlésének határozatai alapján – megvásárolta a Microsoft Business Solutions – Navision értékesítésével és implementálásával foglalkozó BrnoData-IS spol. s.r.o. cseh informatikai céget. Az akvizíció teljes mértékben összhangban van a Synergon-csoport regionális növekedési stratégiájával, valamint a jelenlegi piaci recessziót ellensúlyozó üzlet- és piacfejlesztési törekvésekkel.

Az Infinity – a több feltétel meglétéhez kötött – vételárat saját erőből, a tavalyi eredményéből e célra elkülönített eredménytartalékból fedezi. Az Infinity 100%-os tulajdonába kerülő leányvállalat 2004. július 1-jétől kerül be az Infinity konszolidációs körébe és InfinityData s.r.o. néven tevékenykedik a jövőben.

Az Infinity ERP-stratégiája
A kis- és középvállalati szektor hatékony elérése az Infinity számára is fontos cél, amiben a Microsoft és az SAP is jó partnernek bizonyul. Csoport szinten jól ötvöződik az Infinitynél fellelhető MS Navision szakértelem a Synergonnál található SAP kompetenciával. Ma Csehországban az ERP piac legnagyobb szegmense a kis- és középvállalati réteg. Főleg olyan cégek kiszolgálására rendezkednek be, ahol 25–200 vállalati felhasználót kell ellátni. Az Infinity e stratégiai célja megvalósítás érdekében döntött a BrnoData-IS megvásárlásáról.
Elsősorban azért választották ki ezt a rendszert, mert az Infinity a kis- és középvállalatok kiszolgálásában hagyományosan a Microsoft technológiákra építve alakított ki erős kompetenciákat, nem utolsósorban az előnyös árfekvések miatt. Emellett természetesen az SAP-val kialakított együttműködést is fontosnak tartják. A Microsoft és az SAP rendszerei közötti árkülönbség nem a licencek árában mutatkozik meg, hanem inkább a tanácsadási tevékenységben.

Az InfinityData s.r.o.
A Microsoft Business Solutions Certified Partnerséggel rendelkező InfinityData s.r.o. Microsoft technológián alapuló komplex informatikai megoldásszállító. Tevékenységével célja, ügyfelei tevékenységi hatékonyságának és termelékenységének növelése, a kulcsfontosságú információk hozzáférésének javítása, valamint azok biztonságának megőrzése. A brnoi székhelyű cég több mint tíz éve aktív szereplője a cseh piacnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés