Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pozitív adózás előtti eredménnyel zárta a transtec a 2003-as pénzügyi évet

Dotkom

Pozitív adózás előtti eredménnyel zárta a transtec a 2003-as pénzügyi évet

A transtec csoport pénzügyileg továbbra is rendkívül stabil.

Az informatikai rendszereket gyártó, tübingeni (Németország) székhelyű transtec AG – amelynek kizárólagos hazai partnere a Flag Informatikai Rt. – a 2003-as pénzügyi évet 0,2 millió eurós pozitív adózás előtti eredménnyel zárta, szemben az előző év 0,4 millió eurós veszteségével. Az eredmény tartalmazza a Dr. Koch Computertechnik AG integrálásának kiadásait és a tec2b AG eladásának bevételeit is.

A 2003-as pénzügyi év során az árbevétel 81,7 millió euró volt, azaz csökkent az előző évi 116,1 euróhoz képest. Ennek fő oka a tec2b AG 2003. szeptemberében történt eladása. A relatív bruttó árrés közel 22%-ra javult.

Az előrehozott veszteségek halasztott adójának 3,4 millió euró összegű csökkentése egyedi körülménynek számít. Ez az intézkedés évi nettó 3,2 millió euró veszteséget eredményezett.

A transtec csoport pénzügyileg továbbra is rendkívül stabil. A vizsgált évben a vállalat likvid vagyona az előző évi 7,8 millió euróról 8,0 millió euróra nőtt. A sajáttőke hányad 53,6%-ra javult (előző évi érték: 51,3%).

„Az informatikai szektor gyenge gazdasági körülményei közepette rendkívül elégedettek vagyunk adózás előtti pozitív eredményünkkel.” – jelentette ki a vállalat elnök-vezérigazgatója, Dieter Weisshaar és leszögezte, hogy a forgalom konszolidálásának fázisa a tec2b eladásával befejeződött. „Ettől a perctől kezdve minden energiánkat alaptevékenységünk bővítésére fordítjuk.” – mondta Weisshaar.

„A fürtözött és tárolási megoldások terén a transtec immár olyan súlyú vállalat, amelyet senki sem hagyhat figyelmen kívül.” A transtec 2003. júniusában felvásárolta a Dr. Koch Computertechnik AG céget, amivel döntően megerősítette fürtözött megoldásokkal foglalkozó üzletágát. Az európai vállalatok és kutatóintézetek jelenlegi legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépei közül több is a transtec műszaki csúcsteljesítménye.

A transtec igazgatótanácsának várakozásai szerint idén tovább fog nőni az informatikai megoldások iránti kereslet. „Már 2003 utolsó negyedévében érzékeltük, hogy az informatikai berendezések terén élénkülőben van a befektetők eddig tapasztalható lanyha beruházási hajlandósága. A transtec arra számít, hogy profitját növelni fogja ez a fejlemény, és tovább kívánja bővíteni piaci részarányát, elsősorban a szerverek és a tárolási megoldások piacán.” – tette hozzá Rajkay Mátyás, üzletfejlesztési igazgató.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés