Connect with us

Pozitív adózás előtti eredménnyel zárta a transtec a 2003-as pénzügyi évet

Dotkom

Pozitív adózás előtti eredménnyel zárta a transtec a 2003-as pénzügyi évet

A transtec csoport pénzügyileg továbbra is rendkívül stabil.

Az informatikai rendszereket gyártó, tübingeni (Németország) székhelyű transtec AG – amelynek kizárólagos hazai partnere a Flag Informatikai Rt. – a 2003-as pénzügyi évet 0,2 millió eurós pozitív adózás előtti eredménnyel zárta, szemben az előző év 0,4 millió eurós veszteségével. Az eredmény tartalmazza a Dr. Koch Computertechnik AG integrálásának kiadásait és a tec2b AG eladásának bevételeit is.

A 2003-as pénzügyi év során az árbevétel 81,7 millió euró volt, azaz csökkent az előző évi 116,1 euróhoz képest. Ennek fő oka a tec2b AG 2003. szeptemberében történt eladása. A relatív bruttó árrés közel 22%-ra javult.

Az előrehozott veszteségek halasztott adójának 3,4 millió euró összegű csökkentése egyedi körülménynek számít. Ez az intézkedés évi nettó 3,2 millió euró veszteséget eredményezett.

A transtec csoport pénzügyileg továbbra is rendkívül stabil. A vizsgált évben a vállalat likvid vagyona az előző évi 7,8 millió euróról 8,0 millió euróra nőtt. A sajáttőke hányad 53,6%-ra javult (előző évi érték: 51,3%).

„Az informatikai szektor gyenge gazdasági körülményei közepette rendkívül elégedettek vagyunk adózás előtti pozitív eredményünkkel.” – jelentette ki a vállalat elnök-vezérigazgatója, Dieter Weisshaar és leszögezte, hogy a forgalom konszolidálásának fázisa a tec2b eladásával befejeződött. „Ettől a perctől kezdve minden energiánkat alaptevékenységünk bővítésére fordítjuk.” – mondta Weisshaar.

„A fürtözött és tárolási megoldások terén a transtec immár olyan súlyú vállalat, amelyet senki sem hagyhat figyelmen kívül.” A transtec 2003. júniusában felvásárolta a Dr. Koch Computertechnik AG céget, amivel döntően megerősítette fürtözött megoldásokkal foglalkozó üzletágát. Az európai vállalatok és kutatóintézetek jelenlegi legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépei közül több is a transtec műszaki csúcsteljesítménye.

A transtec igazgatótanácsának várakozásai szerint idén tovább fog nőni az informatikai megoldások iránti kereslet. „Már 2003 utolsó negyedévében érzékeltük, hogy az informatikai berendezések terén élénkülőben van a befektetők eddig tapasztalható lanyha beruházási hajlandósága. A transtec arra számít, hogy profitját növelni fogja ez a fejlemény, és tovább kívánja bővíteni piaci részarányát, elsősorban a szerverek és a tárolási megoldások piacán.” – tette hozzá Rajkay Mátyás, üzletfejlesztési igazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom