Connect with us

Hirdetés

technokrata

Patch az adatvesztő IBM noteszgépeknek

Dotkom

Patch az adatvesztő IBM noteszgépeknek

Egy merevlemez probléma miatt adott ki a Kék Óriás foltozást bizonyos Thinkpad modelljeihez.

Az IBM noteszgépei közül az R50-es, az R50p, a T41-es és a T41p típusok érintettek. Ezekben többnyire ugyanis a Hitachi egy 60 GB-os kapacitással bíró, percenként 7200 fordulatra képes lemezekkel rendelkező winchestere került beszerelésre. A háttértároló egyes korai modelleknél működésbeli problémákat produkált – ezt igyekszik javítani a pár hete kiadott patch.

A vállalat weboldalának tájékoztatása szerint a fenti modellek közül is csak azok érintettek, melyekben a merevlemez szériaszáma a következő: HTS726060M9AT00. Ezen túl az AMS 92P6550 és az FRU 92P6551 azonosítóval rendelkező winchesterek esetében jelentkezett a probléma. Akinek ilyen merevlemezzel bíró Thinkpad noteszgépe van, annak érdemes az Interneten (szép csendben, még március 4-én) megjelentetett javítást letölteni és feltelepíteni. A hiba ugyanis adatvesztést okozhat.

˝A [hibás] meghajtón minden figyelmeztetés nélkül beüthet a hibajelenség, ami az eszközt teljességgel használhatatlanná teszi – még a BIOS-ban sem látható a boot eszközök listájában.˝ – szól a felhasználói értesítés. Egyes jelentések szerint nagyobb cégeknél több noteszgép is áldozatul esett ezen hibának, s az adat-visszaállítás csak minden második hordozható számítógép esetében járt sikerrel. A felhasználók azt is nehezményezik, hogy a Kék Óriás nem kínált fel segítséget az elveszett információ visszaállításához, annyit ajánlott ˝csak˝, hogy lecserélik a tönkrement meghajtót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés