Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági hibás (volt) a Norton Internet Security

Dotkom

Biztonsági hibás (volt) a Norton Internet Security

Hackerek törhetnek be a Norton Internet Security hibája miatt a védett rendszerbe.

A múlt hét végén jelentette be az NGSSoftware, hogy a Symantec – internetezők által egyik leginkább kedvelt – szoftvere, a Norton Internet Security komoly biztonsági problémát hordoz magában. Az IT-biztonsággal foglalkozó cég jelentése szerint a Symantec asztali biztonsági programcsomagja egy ActiveX komponens nem megfelelő kezelése miatt válhat kiszolgáltatottá, ami oda vezethet, hogy ennek révén akár be is törhetnek a védett(nek hitt) számítógépre. ˝A támadások egy ártó szándékkal megalkotott weboldal vagy egy HTML-es e-mailbe ágyazott script révén is kihasználhatók.˝ – áll az NGSSoftware értesítésében.

A Symantec kéretlen e-mailekkel szemben védelmet nyújtó alkalmazása, az először a tavalyi évben megjelent Norton Antispam is sebezhető egy (igaz, másik) ActiveX komponens miatt. A szoftverfejlesztő egyébként már közzétette javításait, melyet az érvényes licenccel rendelkező felhasználók a Symantec LiveUpdate révén már bizonyára be is szereztek. Múlt hét végéig egyébként nem kapott arról tájékoztatást a fejlesztő, hogy valaki ki tudta volna használni a fent ismertetett sebezhetőségeket.

A még tavaly szeptemberben kiadott Symantec Norton AntiVirus 2004 felhasználói egyre nagyobb számban, érdekes hibára figyeltek fel: Windows XP-t használva 25 rendszerindítás után a vírusvédelmi szoftver ismételten aktiválást kér, annak ellenére, hogy ezt a felhasználó már korábban (a telepítéstől számítva 14 napja van rá) elvégezte. Kiderült, hogy a hibajelenség Windows XP SP1(a)-ra és a Norton AntiVirus 2004 amerikai és nemzetközi angol változatára korlátozódik. A hibát orvosló patch decemberben került ki a Symantec oldalára. Del Smith, a Symantec vezető termékmenedzsere akkor közölte, hogy a probléma az adott PC-konfiguráció egyedi kódjának generálási algoritmusával volt, és nem érintett specifikusan egyetlen hardvergyártót sem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés