Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: elkötelezettség a biztonság mellett

Dotkom

Intel: elkötelezettség a biztonság mellett

Az Intel a napokban csatlakozott a Liberty Alliance Projecthez, mely különböző, biztonsággal kapcsolatos specifikációk létrehozásában érdekelt.

Amint arról mi is írtunk közel három éve, a Liberty Alliance még 2001 őszén alakult azon célból, hogy lehetővé tegye például az emberek számára a többszörös azonosítással kapcsolatos problémák elkerülését. Voltaképp a vállalati hálózatok biztonságának növelését hivatott elérni a szervezet, melynek már közel 160 tagja van, köztük az iparág számos illusztris képviselője (például a Sun Microsystems vagy a Sony) is megtalálható.

Tegnaptól az Intel is a csoport részévé vált. Amint azt Jason Bloomberg, a ZapThink kutatócég elemzője elmondta, a chipgyártó tagsága illeszkedik a vállalat stratégiájába, noha magának az Intelnek nincsen olyan azonosságkezelésre szolgáló szoftverterméke, melyet a piacon értékesítene.

A Liberty Alliance a technikai specifikációk kidolgozása mellett útmutatásokat is közzétesz, melyek a különböző üzleti feladatokkal kapcsolatos biztonsági technológiák használatában nyújtanak tájékozódást a vállalatok számára. Tavaly novemberben adta ki a szervezet a szövetségi azonosító előírásainak második változatát, melyet a 2. Fázisnak neveztek el.

Nem az egyetlen ilyen kezdeményezés létezik csak a világon: a biztonsággal és az azonosítás-kezeléssel kapcsolatos specifikációk kidolgozásában érdekelt másik nagy szervezet, a WS-Federation szintén komoly cégeket tudhat a háta mögött: az IBM, a Microsoft, a BEA Systems és az RSA Security egyaránt ennek a szövetségnek a része. A Liberty Alliance és a WS-Federation számos tekintetben ugyanazt biztosítják, ám az előbbit kifejezetten azzal a céllal alapította meg anno a Sun Microsystems, hogy riválisától, a Microsofttól függetlenül alkothassa meg és terjeszthesse el irányelveit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés