Connect with us

Hirdetés

technokrata

Széchenyi-díjat kapott Dr. Kürti Sándor

Dotkom

Széchenyi-díjat kapott Dr. Kürti Sándor

A Széchenyi-díjat rangjának és hagyományainak megfelelően ebben az évben is március 15-én adta át Mádl Ferenc Köztársasági Elnök a kitüntetetteknek. A díjazottak között szereplő Dr. Kürti Sándor – a Kürt Rt. vezérigazgatója – a Széchenyi díjjal járó pénzösszeget a hazai informatikai fejlesztések támogatására ajánlotta fel.

A hazai szellemi élet számos rangos személyisége között Dr. Kürti Sándor, a Kürt Rt. vezérigazgatója is átvehette Mádl Ferenc Köztársasági Elnöktől a Széchenyi-díjat. A kitüntetést ünnepélyes keretek között, március 15-én adták át az Országházban.

Dr. Kürti Sándor pályafutása kezdetén technológiai folyamatok automatizálásával, számítógépes irányításával foglalkozott. Testvérével, Kürti Jánossal 1989-ben alapította meg a Kürt Kft.-t, mely kezdetben mágneses adattárolók (mágneslemezek, winchesterek) javítására szakosodott. A cég a világon az elsők között dolgozta ki az azóta is a világ élvonalába tartozó adatmentési (sérült mágneses adattárolókról való adat-helyreállítási) technológiáját, illetve információbiztonsági módszertanát (IBiT). Mindkét technológia Magyarország nemzetközileg is elismert informatikai exportcikkei közé tartozik.

Kürti Sándor a Széchenyi-díjjal járó pénzösszeget annak szellemiségéhez méltó célokra kívánja felhasználni: ˝Kürt-díj˝ létrehozását tervezi, amely a jövő Széchenyi-díjra érdemes informatikai biztonsági kutatóit, fejlesztőit és szakembereit támogatná.

˝Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a kitüntetettek között lehetek. A Széchenyi-díj a lehető legnagyobb elismerés, amit munkásságomért kaphattam. Szeretném, ha ez az elismerés mások számára is értéket teremtene, ezért úgy tervezem, hogy a díj mellé kapott teljes összeget a ˝Kürt-díj˝ létrehozására fordítom, amely kiemelkedő hazai informatikai fejlesztések alkotóit fogja kitüntetni és jutalmazni.˝ – mondta Kürti Sándor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés