Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zorp – a tűzfalak következő generációja

Dotkom

Zorp – a tűzfalak következő generációja

A hazai piacon már jól ismert Balabit minden eddiginél biztonságosabb tűzfal-technológiát mutat be az informatika egyik legrangosabb nemzetközi vásárán, a hannoveri Cebiten.

A Balabit IT Security neve nem ismeretlen a hálózati informatikusok számára, hiszen ez a magyar csapat fejleszti a világ egyik legelterjedtebb alternatív UNIX-os rendszernaplózó szoftverét a syslog-ng-t is. Idén a Zorp tűzfal harmadik verzióját mutatják be Hannoverben, amely a kifejezetten összetett, éppen ezért testre szabott megoldásokat igénylő nagyvállalatok számára készült. A fejlesztés során több mint 30.000 felhasználó tesztelte sikerrel az új technológiát. A korábbi verzióhoz képest a Zorp 3 lényegesen magasabb szintű monitoring és autentikációs lehetőségeket kínál. A komplex hálózati környezethez igazodva a fejlesztői csapat jelentősen finomította a cluster funkciót. Ergonómiai megfontolások alapján a közvetlen felhasználói vezérlés lehetőségét biztosító grafikus interfész (GUI) is átalakult, az eszköz kezelése könnyebbé vált.

Az innovatív tűzfal-technológia előnyeivel kapcsolatban Illés Márton, a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadója a következőket emelte ki: „A Zorp technológia teljesen új megközelítésben kezeli a hálózati védelem kérdését. A technológia a csomagszűrés és a protokollelemzés kettősét egészíti ki a részletes adatelemzéssel. Speciális eljárással a 16 leggyakrabban használt protokoll esetében képes a teljes adatfolyam értelmezésére, elemzésére és módosítására. A rendszer proxy-jai mind a tűzfal egy-egy modulját képezik, amelyek összeköthetők, így a technológia alkalmas a beágyazott protokollok (például HTTPS, POP3S) kezelésére, ezért biztonságot nyújt az egyre népszerűbb e-business alkalmazásoknál is. A Zorp esetében nem kell a biztonsági szabályzatokat a tűzfal technikai lehetőségeihez szabni, mivel a felhasználói felületen végrehajtható programozás lehetővé teszi a bonyolult és összetett beállításokat, a protokollok paramétereihez ugyanis eseményeket lehet rendelni. A technológiában rejlő különleges lehetőségek a szigorú biztonsági igényeket támasztó, szegmentált nagyvállalati környezetben érvényesülnek legjobban.”

Jelenleg a Zorp tűzfal védi a magyar kormányzati informatikai rendszer több érzékeny pontját. A Balabit ügyfelei között tudhat számos bankot, elektronikus médiával foglalkozó cégeket, az energiaszektorban tevékenykedő vállalatokat, több hazai múzeumot, valamint számos hazai nagyvállalatot. A Balabit olyan jelentős cégek beszállítója, mint például a Synergon és a T-Systems.

A Hewlett Packard kezdeményezésére a vállalat korábban piacra dobta a syslog-ng legújabb verzióját, amely révén a világ legismertebb rendszernaplózó szoftvere futtathatóvá vált a HP UX operációs rendszeren is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés