Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sulinet Expressz: digitális fényképezőgép helyett alaplap

Dotkom

Sulinet Expressz: digitális fényképezőgép helyett alaplap

A program jelenleg ugyanazokkal a feltételekkel működik, mint tavaly. Így a tervezett változások várhatóan a második félévben lépnek hatályba.

A Sulinet Expressz program eredményeként közel 60.000 új számítógép került a háztartásokba, körülbelül 150.000 PC lett felújítva, és nagyjából 200.000 család jutott számítástechnikai eszközökhöz. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban indokolttá vált a program átalakítása. A kormány stratégiai célja a digitális kultúra elterjesztése, ezért az OM tervei szerint a jövőben a Sulinet Expressz Programban már nem csak az oktatás szereplői vehetnek részt. Ugyanakkor a társadalmi igazságosság elveinek érvényesülése érdekében a későbbiekben a legtehetősebbek nem vehetik igénybe az adókedvezményt.

Azonban az oktatási tárca felhívja a figyelmet arra, hogy március 8-ától bekerül a Sulinet Expressz programban adókedvezménnyel megvásárolható termékek közé az alaplap, ugyanakkor kikerül a digitális fényképezőgép. A program jelenleg ugyanazokkal a feltételekkel működik, mint tavaly. Így a tervezett változások, mint például az igényjogosultsági kör bővülése valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó magánszemélyre csak az adótörvények módosítása után léphetnek hatályba, várhatóan a második félévben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés