Connect with us

Az IBM és a Siemens digitális képfeldolgozó rendszere megnyitja a digitális kor kapuját

Dotkom

Az IBM és a Siemens digitális képfeldolgozó rendszere megnyitja a digitális kor kapuját

Az IBM és a Siemens legkomolyabb képarchiválási és kommunikációs rendszere megnyitja a digitális kor kapuját Csehország második legnagyobb kórháza előtt.

A Brnói Egyetemi Kórház korszerű képarchiválási és kommunikációs rendszert (Picture Archiving and Communication System, PACS) épített ki hatékonysága növelésére, költségei lefaragására és betegellátási színvonala javítására. A rendszer az IBM és a Siemens Medical legújabb technológiái segítségével digitalizálja az évi 400.000 kórházi vizsgálat kapcsán készült radiológiai felvételeket. Az intézmény információs környezetével összekapcsolt új megoldás egyetlen rendszeren belül biztosítja az orvosok számára az archivált felvételek és a kapcsolódó betegadatok azonnali hozzáférését. A jogosult felhasználók a hálózat bármely pontjáról egyszerűen elérhetik és lehívhatják a képeket, kereshetnek a különböző forrásokból származó adatok között és megoszthatják az információkat kollégáikkal.

A Brnói Egyetemi Kórház nagy teljesítményű digitális képarchívuma az IBM felső kategóriás adattárolási eszközével köti össze a különböző kórházi helyszíneket. A SAN-architektúrára (Storage Area Network) épülő biztonságos tárolóegységek a teljes képdokumentáció mellett a kapcsolódó kórházi rendszerek klinikai és üzleti adatait is képes fogadni. Ez a lehetőség rendkívüli beruházás-megtérülést nyújt az intézmény számára. A kezelőszemélyzet a teljes rendszert egyetlen központi helyszínről felügyeli, a leállások és az adatvesztés megakadályozásáról pedig a Tivoli Storage Manager alkalmazás gondoskodik. Minden adatról két külön adathordozóra készül biztonsági másolat.

A Siemens végponttól végpontig terjedő képarchiválási és kommunikációs rendszerének központi elemei a legújabb technológiára épülnek. Ezek közül az első és legfontosabb a betegadatok és a felvételek archiválására szolgáló MagicStore Supreme adatbáziskezelő rendszer. Jelenleg a MagicStore Supreme a Siemens legkomolyabb teljesítményű, egyetemi és más, nagyméretű kórházaknak ajánlott elektronikus archívuma. A rendszerben 9 TB kapacitású IBM Shark lemeztömb tárolja a képi adatokat.

Lényeges elemnek számítanak továbbá a két illetve négy fekete-fehér monitorral ellátott MagicView 1000 diagnosztikai munkaállomások. Ezekből a gépekből összesen hét darab működik a kórházban – négy közülük kettő, három pedig négy monitorral. A röntgenszobákban telepített, felső kategóriás MagicView 1000 munkaállomások háromdimenziós képmegjelenítő szoftvert futtatnak.

A rendszerhez tartoznak még az egy darab színes vagy fekete-fehér monitorral dolgozó MagicView 300 diagnosztikai munkaállomások. Ezek az előző modellnél egyszerűbb gépek az orvosi szobákban illetve a műtőkben találhatók. Összesen 13 működik belőlük a hálózatban. A MagicView 300 a képi információk feldolgozásához biztosít alapvető funkciókat: pl. a fényesség és a kontraszt beállítása, zoomolás, a különböző megjelenítési módokon készült felvételek összehasonlítása.

A képeket az 50 felhasználó egyidejű kiszolgálására képes MagicWEB rendszer segítségével terítik a kórház intranethálózatán. A MagicWEB révén a felvételek valamennyi Internet Explorer 5.0 vagy újabb böngészőt futtató PC-ről elérhetők. A MagicWEB alapszintű megjelenítési és képfeldolgozási feladatokat támogat (például: fényesség és kontraszt beállítása, zoomolás, két kép összehasonlítása egy képernyőn).

A rendszert kiegészítő MagicSAS radiológiai információs rendszert teljes egészben lokalizálták cseh nyelvre. A MagicSAS-on keresztül viszik be az adatbázisba a betegek demográfiai adatait, választják ki a megjelenítési módot (röntgen, CT, MR, ultrahang) és rögzítik a vizsgálat eredményét. Ezen túlmenően a rendszer standard batch-file-okat készít az egészségbiztosító pénztárak számára az elvégzett vizsgálatok kiszámlázásához.

Valamennyi alkalmazott megoldás pontosan megfelel az orvosi berendezésekre vonatkozó csehországi jogszabályoknak. A diagnosztikai munkaállomások IIa osztályú orvostechnikai besorolást kaptak az EU szabályai szerint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő