Connect with us

Samsung IT üzletág – 2004-ben 91 százalékos növekedés a cél

Dotkom

Samsung IT üzletág – 2004-ben 91 százalékos növekedés a cél

A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága ambiciózus tervvel kezdte meg az idei évet: a 2003-as év 4,7 milliárdos árbevétele után 9 milliárdos forgalmat, azaz 91 százalékos növekedést vár a 2004-es évre.

Az IT üzletág jelentős bevétel-növekedést tervez minden szegmensben – 2004-ben fókuszba az optikai meghajtók kerülnek, amely termékcsoportban 150 százalékos árbevétel növekedést tervez a Samsung.

A Samsung IT üzletága
A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága minden termékcsoport esetében jelentős bevétel-növekedést tervez 2004-ben. Kivételt csak a hagyományos CRT monitorok képeznek, ahol az új technológia, a TFT monitorok térnyerése miatt a piac stagnálása és a monitorok áreróziója a meghatározó.

  • A TFT monitorok esetében robbanásszerű növekedéssel számol a Samsung – a 2003. évi 1,2 milliárd forintos árbevételt 142 százalékkal tervezi túllépni.

  • A HDD portfolió kiteljesítésétől 173 százalékos bővülést remél a cég a 2003-as 700 millió forintos árbevételhez képest.
  • A 2003 februárjában bevezetett nyomtató termékvonal is masszív növekedéssel kecsegtet a teljes lézer kínálat bevezetésével – a terv 500 százalékos árbevétel növekedés a 2003-ban jelentett 100 millió forint után.
  • Fókuszba az optikai meghajtókat kívánja helyezni a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága 2004-ben. Ebben a szegmensben 150 százalékos növekedést, azaz 1 milliárd forintos bevételt tervez a Samsung.

A Samsung ODD termékei
A Samsung Electronics OMS (Optikai Média Megoldások) részlege kiemelkedő növekedést produkál világviszonylatban, hiszen évről-évre 100 százalék feletti rátával nő az értékesítés volumene. Ma már a Samsung Electronics OMS részlege piacvezető mind a CD-ROM-ok, mind a DVD-ROM-ok piacán. Az ODD piac az előrejelzések szerint az értékesített mennyiségét tekintve világviszonylatban 4 százalékkal nő 2004-ben, míg értékben 3 százalékos csökkenés várható. A piacon várhatóan folytatódik a DVD formátum térhódítása a CD-vel, illetve az írók előretörése az olvasókkal szemben.

A Samsung Electronics OMS részlegének fő termékei a CD-ROM és az olvasó DVD-ROM, az olvasó és újraíró funkciót is ellátó CD-RW, valamint a Combo, mely a CD-RW és a DVD-ROM kombinációja, és egyben a következő generáció stratégiai terméke.

A Samsung Electronics OMS részlege ˝Best Award˝ díjat kapott a világ 10 legnagyobb PC gyártójától. A DVD-ROM-ok és a Combo-k minőségét – többek között – a világ számos szaklapjától elnyert díj is bizonyítja. Így például – többek között – Csehországban, Lengyelországban, az USA-ban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban.

A Samsung Combo meghajtója
A Samsung Electronics kiemelkedő fejlesztése a Gyűrűs Lencseszerkezet (Annular Mask Lens Pick-up) formátum, melyet a Samsung a világon először és kizárólagos joggal vezetett be és szabadalmaztatott. A technológiát a COMBO meghajtóban használják, ahol a két különböző hullámhosszúságú lézersugarat egy speciálisan kialakított optikai lencsén vezetik keresztül, s így az eszközök mindkét lemezfajtát képesek egy lencserendszerrel olvasni. Az Automatikus Kiegyenlítő Rendszer (Automatic Ball Balancing System) , az Akusztikus Zajcsökkentő Rendszer (Acoustic Noise Reduction System), és a Dinamikus Rezgés Elnyelő (Dynamic Vibration Absorber) pedig tompítja a rezgést és csökkenti a zajszintet az optikai meghajtókban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő