Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung IT üzletág – 2004-ben 91 százalékos növekedés a cél

Dotkom

Samsung IT üzletág – 2004-ben 91 százalékos növekedés a cél

A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága ambiciózus tervvel kezdte meg az idei évet: a 2003-as év 4,7 milliárdos árbevétele után 9 milliárdos forgalmat, azaz 91 százalékos növekedést vár a 2004-es évre.

Az IT üzletág jelentős bevétel-növekedést tervez minden szegmensben – 2004-ben fókuszba az optikai meghajtók kerülnek, amely termékcsoportban 150 százalékos árbevétel növekedést tervez a Samsung.

A Samsung IT üzletága
A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága minden termékcsoport esetében jelentős bevétel-növekedést tervez 2004-ben. Kivételt csak a hagyományos CRT monitorok képeznek, ahol az új technológia, a TFT monitorok térnyerése miatt a piac stagnálása és a monitorok áreróziója a meghatározó.

  • A TFT monitorok esetében robbanásszerű növekedéssel számol a Samsung – a 2003. évi 1,2 milliárd forintos árbevételt 142 százalékkal tervezi túllépni.
  • A HDD portfolió kiteljesítésétől 173 százalékos bővülést remél a cég a 2003-as 700 millió forintos árbevételhez képest.
  • A 2003 februárjában bevezetett nyomtató termékvonal is masszív növekedéssel kecsegtet a teljes lézer kínálat bevezetésével – a terv 500 százalékos árbevétel növekedés a 2003-ban jelentett 100 millió forint után.
  • Fókuszba az optikai meghajtókat kívánja helyezni a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága 2004-ben. Ebben a szegmensben 150 százalékos növekedést, azaz 1 milliárd forintos bevételt tervez a Samsung.

A Samsung ODD termékei
A Samsung Electronics OMS (Optikai Média Megoldások) részlege kiemelkedő növekedést produkál világviszonylatban, hiszen évről-évre 100 százalék feletti rátával nő az értékesítés volumene. Ma már a Samsung Electronics OMS részlege piacvezető mind a CD-ROM-ok, mind a DVD-ROM-ok piacán. Az ODD piac az előrejelzések szerint az értékesített mennyiségét tekintve világviszonylatban 4 százalékkal nő 2004-ben, míg értékben 3 százalékos csökkenés várható. A piacon várhatóan folytatódik a DVD formátum térhódítása a CD-vel, illetve az írók előretörése az olvasókkal szemben.

A Samsung Electronics OMS részlegének fő termékei a CD-ROM és az olvasó DVD-ROM, az olvasó és újraíró funkciót is ellátó CD-RW, valamint a Combo, mely a CD-RW és a DVD-ROM kombinációja, és egyben a következő generáció stratégiai terméke.

A Samsung Electronics OMS részlege ˝Best Award˝ díjat kapott a világ 10 legnagyobb PC gyártójától. A DVD-ROM-ok és a Combo-k minőségét – többek között – a világ számos szaklapjától elnyert díj is bizonyítja. Így például – többek között – Csehországban, Lengyelországban, az USA-ban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban.

A Samsung Combo meghajtója
A Samsung Electronics kiemelkedő fejlesztése a Gyűrűs Lencseszerkezet (Annular Mask Lens Pick-up) formátum, melyet a Samsung a világon először és kizárólagos joggal vezetett be és szabadalmaztatott. A technológiát a COMBO meghajtóban használják, ahol a két különböző hullámhosszúságú lézersugarat egy speciálisan kialakított optikai lencsén vezetik keresztül, s így az eszközök mindkét lemezfajtát képesek egy lencserendszerrel olvasni. Az Automatikus Kiegyenlítő Rendszer (Automatic Ball Balancing System) , az Akusztikus Zajcsökkentő Rendszer (Acoustic Noise Reduction System), és a Dinamikus Rezgés Elnyelő (Dynamic Vibration Absorber) pedig tompítja a rezgést és csökkenti a zajszintet az optikai meghajtókban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés