Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyereséges a Novell első negyedéve

Dotkom

Nyereséges a Novell első negyedéve

A cégfelvásárlások mellett számos új termékverzióval, valamint stabil, nyereséges működéssel biztosítja a Novell ügyfelei és részvényesei elégedettségét.

A Novell bejelentette a 2004. január 31-én véget ért első pénzügyi negyedéve eredményeit. A vállalat 267 millió dolláros árbevételt ért el 2004. első negyedévében, szemben a 2003. azonos időszakában jelentett 260 millió dolláros árbevételével. A nettó eredmény 2004. első pénzügyi negyedévében 10 millió dollár – részvényenként 0,03 dollár – volt. Ez az érték 2003. első pénzügyi negyedévében 12 millió dollár nettó veszteség – részvényenként 0,03 dollár – volt.

„A továbbra is kihívásokkal teli informatikai üzleti környezetben elért negyedéves teljesítményünk megfelelően bizonyítja a Novell erős piaci pozícióját.” – mondta Jack L. Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója. „Egyenletes fejlődést mutattunk a Novell pozicionálásában, és az egyik leggyorsabban növekvő területen – a Linux piacán – véghezvittünk egy jelentős felvásárlást. Jelenleg a végrehajtásra összpontosítunk, és igyekszünk mihamarabb újabb és újabb vállalati szintű hálózati szolgáltatásokat szállítani a vegyes, többek között Linux informatikai környezetek számára.”

A Novell első negyedévének bejelentései

  • A Novell befejezte a Suse Linux felvásárlását, így a Linux rendszerekhez is elérhetővé vált a világméretű műszaki támogatás és képzés, valamint az iparágon belül vezető szintű hálózati és biztonsági szolgáltatások. A Suse Linux felvásárlásával a Novell a vállalati megoldások szerverektől az asztali gépekig terjedő teljes skáláját kínálja a Linux platformra.
  • Miután lezárult a Novell Suse Linux felvásárlásával kapcsolatos akciója a Novell bejelentette, hogy Suse Linux Enterprise Server ügyfelei számára egy új jogi védelmi programot indít, mely további védelmet nyújt a Linux rendszerekhez kapcsolódó szellemi tulajdont érintő problémák ellen.
  • Egy újabb kulcsfontosságú elemet illesztve vállalati szintű Linux megoldásainak halmazába a Novell bejelentette a Novell GroupWise 6.5 for Linux, az iparág legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb csoportmunka platformjának nyílt béta verzióját, mely már teljes egészében Linux rendszeren is fut. A GroupWise 6.5 for Linux ez év első felében lesz elérhető.
  • A Novell bejelentette, hogy a piacvezető Linux felügyeleti szoftver, a Ximian Red Carpet Enterprise mostantól elérhető az IBM eServer rendszerek Suse Linux Enterprise Server (SLES) környezetben történő karbantartására és felügyeletére. A Red Carpet Enterprise az IBM Linux on POWER eServer és IBM mainframe zSeries rendszereken futó Linux operációs rendszer központosított és automatizált felügyeletét és karbantartását nyújtja, az adatközpontban használt Linux rendszerek birtoklási költségeinek jelentős csökkentéséhez.
  • A META Group nemrégiben kiadott METAspectrum for LDAP Directories elemzésében piacvezetőként nevezték meg a Novellt, a kiváló szolgáltatások és funkciók, az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások, valamint az Internet- és vállalati címtárszolgáltatások területén egyaránt stabil piaci jelenléte miatt.
  • A Novell bejelentette, hogy a vezető vállalati Linux felhasználói felület, a Ximian Desktop 2 mostantól támogatja a Suse Linux, a vezető Linux szoftver és szolgáltatásokat nyújtó cég Linux felhasználói munkakörnyezet szoftverének lejújabb verzióit. Ezzel a verzióval a Novell Ximian Desktop már támogatja a Suse Linux Desktop és a Suse Linux 9 felhasználói felületeket.
  • A Novell bejelentette a Novell BorderManager 3.8 elérhetőségét, amelynek segítségével a vállalatok biztonságos, helyfüggetlen hozzáférést biztosíthatnak a mobil felhasználók alkalmazásaihoz, és ellenőrzésük alatt tarthatják az internetes műveleteket a nem kívánt tartalom elleni védekezés érdekében. A Novell BorderManager 3.8 egyedülálló VPN (Virtual Private Network – virtuális magánhálózat) forgalmi szabályokat kezelő motorja szerep alapú hozzáférés-kezelést használ, így a szervezetek vezetői biztosak lehetnek abban, hogy mindenki csak azokat az információforrásokat látja, melyekhez jogosultsággal rendelkezik.
  • A Novell bejelentette a Novell exteNd 5 szolgáltatás központú alkalmazásfejlesztési csomag elérhetőségét, mely segítséget nyújt a vállalatok számára a webes szolgáltatások gyors tervezésében és fejlesztésében az újabb ügyfelek elérése, a hatékonyabb partnerkapcsolatok kiépítése és az üzleti erőforrások alkalmazottak általi gyorsabb hozzáférhetősége céljából.

Az első negyedév pénzügyi részletei

A nem GAAP alapú módosított nettó eredmény 2004. első pénzügyi negyedévében 11 millió dollár volt, 0,03 dollár részvényenként, mely nem tartalmazza az 1 millió dolláros befektetési kiadásokat. Összehasonlításul, ez az érték 2003. első pénzügyi negyedévben 1 millió dollár veszteség – részvényenként 0,00 dollár – volt, mely tartalmazta a 11 millió dolláros befektetési kiadásokat.

A mérlegben a készpénz- és rövid távú befektetések 605 millió dollárt tettek ki 2004. év első pénzügyi negyedévében, szemben az egy évvel ezelőtti 651 millió dolláros értékkel. A készpénz- és a rövid távú befektetések csökkenése elsősorban a Suse Linux részvényesek előzetesen meghirdetett felvásárlással kapcsolatos készpénzes kifizetésének és a pozitív készpénzforgalom általi kiegyenlítésnek – beleértve a 2004. első pénzügyi negyedév 31 millió dolláros működési cash flowját – tulajdonítható. A DSO (Days sales outstanding) értéke 60 napra csökkent 2004. első negyedévének végén az előző negyedév 74 napos értékéhez képest. A halasztott bevételek értéke 294 millió dollár volt a negyedév végén, amely 29 millió dollár, illetve 11%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés