Connect with us

technokrata

Az infokommunikációs technológia a magyar versenyképesség kulcsa

Dotkom

Az infokommunikációs technológia a magyar versenyképesség kulcsa

Magyarország Unión belüli versenyképessége jórészt azon múlik, hogy milyen pozíciókat szerez az európai információs társadalomban és milyen fejlesztéseket visz végbe az információ technológiában.

Az IVSZ elnöke megtartotta előadását az Európai Miniszteri Konferencián. Dr. Kóka János újra felhívta a vezető magyar politikusok figyelmét a konferencia legfontosabb üzenetére: a magyar tudás-intenzív gazdaság fejlesztése nemzeti érdekünk.

A kétnapos konferencia csütörtökön kezdődött Budapesten az Európai Unió Ír Elnöksége, a Magyar Kormány és az Európai Bizottság szervezésében. A konferencia áttekinti az eEurope+ Akcióterv megvalósításának folyamatát, és megvitatja az információs társadalom Európa egészét érintő kihívásait.

Az IVSZ elnöke bemutatta a Szövetség e-levátor programját, amelynek célkitűzése, hogy a magyarországi információs társadalom projektötletek és az uniós források a legszélesebb magyar informatikai szolgáltatói kör lehetőségeit bővítsék.

Kóka János kifejtette a Szövetség álláspontját, amely szerint az információs technológiai fejlesztésekre szánt állami forrásokat nemhogy elvonni kellene, de azok bővítésére van szükség, hiszen Magyarország Unión belüli versenyképessége jórészt azon múlik, hogy milyen pozíciókat szerez az európai információs társadalomban, milyen fejlesztéseket visz végbe az információ technológiában.

A tudásgazdaság fejlesztésével az elérhető a nemzeti össztermék mintegy tíz százalékát előállító magyar ICT-szektor jelenlegi tíz százalékos fejlődési ütemének felgyorsítása. Ennek megvalósulása esetén az ICT-szektor nagymértékben, akár teljes százalékokkal járulhat hozzá a magyar GDP növekedéséhez.

Az IVSZ felhívja a figyelmet arra, hogy szükséges kialakítani a szakma és a kormányzat együttműködésében a nemzeti tudásgazdálkodás programját, szükség van olyan magyar innovációs intézmény- és eszközrendszerre, amely a világhíres magyar szellemi tőkét termékekké, szolgáltatásokká képes fejleszteni. Az IVSZ javaslata, összhangban a nemzetközi példákkal, egy Nemzeti Technológiai és Innovációs Fejlesztési Ügynökség mielőbbi életre hívása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom