Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Exchange Edge Services – az e-mailek védelmének erősítése

Dotkom

Microsoft Exchange Edge Services – az e-mailek védelmének erősítése

A továbbfejlesztett SMTP megvalósítás révén a partnerek olyan megoldásokat készíthetnek, amelyekkel növelhető a levelezőrendszerek védettsége.

Bill Gates a 2004-es RSA biztonságtechnikai konferencia nyitóelőadásán bejelentette a Windows Server Rendszer részét képező Exchange Serverben lévő SMTP protokoll továbbfejlesztését, a Microsoft Exchange Edge Services szolgáltatást. Az Exchange Edge Services jobb lehetőséget biztosít a vállalati levelezőrendszerek kéretlen levelektől és a vírusoktól való megvédésére, valamint az internetes e-mail forgalom kezelésének és irányításának hatékonyabbá tételére.

„Mint tudjuk, a levelezőrendszerek használhatóságára komoly veszélyt jelent a várt és a kéretlen levelek özönlése. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ügyfeleinknek olyan eszközöket biztosítsunk, melyekkel szembe tudnak szállni ezzel a kihívással, és meg tudják őrizni szervezetük integritását és termelékenységét.” – mondta Paul Flessner, a Microsoft kiszolgálói platform divízióját vezető alelnök.

A levelezés biztonságához és tisztaságának megőrzéséhez az Exchange Edge Services három funkcióval járul hozzá. SMTP továbbítóként az Internet felé menő, illetve az Internet felől jövő e-mailek továbbításakor a nagyobb biztonság és megbízhatóság érdekében „e-mail ajtónálló” szerepet tölt be. Emellett az Exchange Server 2003-ra építve számos módszert biztosít a levélszemét blokkolására, és tartalmaz egy bővíthető infrastruktúrát, mellyel az informatikai partnerek spamszűrő és víruskereső megoldásokat készíthetnek és futtathatnak. Ezeken túlmenően alapszintű irányítási szabályokat is alkalmaz, mint például továbbítást, címátírást és formátumkonverziót, és lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák egyéni szabályokat készítsenek. A Windows hálózati infrastruktúra szolgáltatásait felhasználva az Exchange Edge Services számos telepítési és konfigurálási lehetőséget nyújt, beleértve az Active Directory címtár és az Internet Information Services szolgáltatásait.

Iparági támogatás

Az Exchange Edge Services az iparági partnerek számára masszív, bővíthető infrastruktúrát kínál, melynek segítségével innovatív és robusztus megoldásai révén a levelezés biztonságát és tisztaságát megnövelő megoldások készíthetők. Az Exchange Edge Services új eszközt biztosít a Windows alapú infrastruktúra kibővítésére, és alternatívát nyújt a levelezés peremhálózatának megvédésére, mely alternatívaként szolgál a ma használatos bonyolult és elavult rendszerek helyett.

Az Exchange Edge Services lehetővé teszi a bejövő és a kimenő SMTP adatok rugalmasabb és hatékonyabb ellenőrzését, és segítségével a fejlesztők spamszűrő, víruskereső, biztonságos levelezési és tartalomkezelési megoldásokat készíthetnek. A partnerek olyan megoldásokat állíthatnak elő, amelyek letapogatják a vírusokat, segítenek a tartalombiztonság kezelésében, emellett támogatják a régebbi Microsoft-platformokat és a nem-Microsoft operációs rendszereket is. A szolgáltatásokat nyújtó partnerek egy átfogóbb biztonsági rendszer részeként is telepíthetik az Exchange Edge Servicest. A már meglévő partnerek, mint például a Brightmail, a GFI Software, a Network Associates Technology, a Panda Software, a Sybari Software, a Symantec és a Trend Micro bejelentették, hogy olyan megoldásokat fognak kifejleszteni, amelyek tovább szélesítik az Exchange Edge Services szolgáltatásainak körét.

Átfogó megoldás

A védelmet az ügyfelek, a kiszolgálók és a peremhálózat szintjén is meg kell valósítani, a Microsoft filozófiája szerint azonban a vírusokat és a kéretlen e-maileket már a hálózat biztonsági zónájának határán fel kell tartóztatni, még mielőtt elérnék a végfelhasználókat, és kárt okoznának. Az Exchange Edge Services az Exchange Server 2003 továbbfejlesztéseire és a most bejelentett Intelligent Message Filter szolgáltatásra épül.

Az Exchange Edge Services intelligens, adaptív spamszűrőt, és a „Caller ID for E-Mail” (e-mail küldő azonosító) specifikáció első megvalósítását is tartalmazni fogja, mellyel az elküldött üzenet eredeti tartományának ellenőrzése révén megakadályozható a tartományimitálás (domain spoofing), és javítható a spamszűrés hatékonysága. A szűrő a SmartScreen technológia részét képező Intelligent Message Filter következő állomása, amely heurisztikus elemzéssel állapítja meg, hogy egy üzenet kéretlen-e.

Az Exchange 2003 a Microsoft Office Outlook 2003-mal együtt az átjáró és az ügyfél szintjén blokkolja a rosszindulatú tartalmat és a kéretlen e-maileket, így visszaadja a felhasználóknak a beérkezett üzenetek feletti rendelkezés lehetőségét. A biztonságosnak tekintett és a tiltott feladók listája, a tartományimitálás megakadályozása, illetve az Exchange 2003 szerves részét alkotó különböző más spamgátló és -szűrő eljárások segítségével a rendszergazdák a hálózat jó működőképességének megőrzésére fordíthatják figyelmüket, hozzájárulva ezzel a végfelhasználók termelékenységének fokozásához.

Az Exchange 2003 szerkezeti kialakításánál a külső termékekkel való jobb integráció is fő szempont volt. Az átdolgozott víruskereső API (a VSAPI 2.5) és a levél kéretlenségének valószínűségét (spam confidence level, SCL) jellemző tulajdonságot kezelő spamellenes eszköz révén integráltabb és eredményesebb megoldások készíthetők. Emellett az Intelligent Message Filter összetevő Exchange-hez készített verziója is hamarosan megjelenik, mellyel az Exchange 2003 használói még erősebb védelmet valósíthatnak meg.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés