Connect with us

SurfControl: e-mail tartalom- és spamszűrés, vírusvédelem Exchange 2003-hoz

Dotkom

SurfControl: e-mail tartalom- és spamszűrés, vírusvédelem Exchange 2003-hoz

A SurfControl E-mail Filter for Exchange 2003 elsőként nyújt megoldást a bizalmas információk kiszivárgása és a SPAMek ellen Microsoft Exchange 2003 környezetben.

A SurfControl, a világ egyik vezető web- és e-mailszűrő vállalata megjelentette az E-mail Filter for Exchange v4.7 for Exchange 2003 tartalomszűrő szoftvert, mely a Microsoft Exchange 2003-hoz illeszkedik. A termék segítségével mind a kimenő és bejövő, mind a cégen belüli levelezés kontrollálhatóvá válik. A mesterséges intelligencia, a szókapcsolatokat is felismerő lexikai elemzés és az emberi agy működését utánzó algoritmusok biztosítják, hogy a cégtől se szándékosan, se véletlenül – például vírusok miatt – ne juthasson ki bizalmas információ.

A nem szándékos információ-kiszivárogtatás a spamkérdést követő legégetőbb, az e-mail rendszerekkel kapcsolatos probléma a SurfControl 500 vállalati IT-vezető körében végzett felmérése szerint. „A cégeknek a spam problematikájánál messzebbre kell tekinteniük.” – mondta el Brian Burke, az IDC piackutató vállalat biztonsági termékekért felelős kutatója. A komplett tartalomszűrésen túl a legjobbak között számon tartott spamszűrő, valamint a vezető antivírus-cégek technológiáját integráló vírusvédelmi vonal a korábbi termékekhez hasonlóan az Exchange 2003-as verziót is jellemzi, ugyanúgy, mint a felnőtt témájú képek felismerését biztosító modul.

Nemes Dániel, a SurfControlt hazánkban képviselő Filtermax stratégiai igazgatója elmondta, manapság a magyar cégek is kezdik felismerni az információvagyon védelmének szükségességét, bizonyos – különösen pénzügyi – intézményekben pedig törvényi szabályozásnak is meg kell felelni. Mint a tartalomszűrési terület vezetője, a SurfControl hazai képviselőjeként a Filtermax nagy tapasztalatra tett szert a témában. „Ma az e-mail megkerülhetetlen, a napi munkájához egyre több embernek van rá szüksége, de itthon leginkább emberi erővel ellenőrzik a kimenő e-mailek tartalmát. Azon túl, hogy ez nem hatékony megoldás, a legtöbb esetben jogsértő is, de legalábbis kényes adatvédelmi kérdéseket vet fel.” – tette hozzá Nemes.

Böröcz Gergely, a Filtermax ügyvezetője szerint a trendek az automatizált megoldások felé mutatnak. „Nem nézhetünk át minden e-mailt, és nem bízhatjuk rá magunkat egyes emberek szubjektív döntéseire. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy a biztonságért felelős kolléga átsiklik bizalmas információk felett, hiszen nem tudhatja minden esetben, hogy mi bizalmas, és mi nem. Hasonló a helyzet a szúrópróba-szerű ellenőrzéssel, mint ahogy az utólagos kárelhárítás is csak csökkenteni tudja a bajt. A megoldás technikailag adott, és várható, hogy a nyugati példákhoz hasonlóan hamarosan hazánkban is elterjed a terület vezető szoftvereinek a használata.” – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő