Connect with us

technokrata

F-Secure-Microsoft együttműködés a Virus Information Alliance keretében

Dotkom

F-Secure-Microsoft együttműködés a Virus Information Alliance keretében

Az F-Secure bejelentette, hogy csatlakozott a Virus Information Alliance (VIA) szövetséghez. A VIA egy vírusinformáció megosztási program, amelynek a Microsoft és 10 iparág vezető vírusvédelmi szállító is tagja.

A szövetség célja a Microsoft segítése abban, hogy ügyfeleit releváns és naprakész információval lássa el a Microsoft technológiát érintő vírusfenyegetésekről. A 2003. májusában indított program bizonyította szükségességét a vírusokkal és férgekkel kapcsolatos műszaki és kommunikációs információk hatékony fórumaként.

A jövőbeli vírustámadások során az F-Secure az újonnan felfedezett vírusokról és férgekről fontos technikai információkat szolgáltat a Microsoftnak, tájékoztatást ad az új támadás terjedésével, a támadások célpontjaival, illetve a veszély és negatív hatások ügyféloldali csökkentési lehetőségeivel kapcsolatosan.

˝Mivel a vírusok és rosszindulatú kódok egyre bonyolultabbak és egyre gyorsabban terjednek, különösen fontos, hogy a felhasználók riasztása időben történjen.˝ – mondta Ari Hypponen, az F-Secure technológiai vezetője – ˝A VIA tagjaként együttműködünk a Microsofttal és a többi vállalattal olyan adatok szolgáltatására, amelyek segítik a Microsoft ügyfeleinek oktatását és védelmét az egyre terjedő internetes fenyegetésekkel szemben.˝

˝Ügyfeleink számára fontos, hogy gyorsan hozzájussanak a vírusfenyegetésekkel kapcsolatos információkhoz.˝ – mondta Mark Miller, a Microsoft biztonsági problémákra adott válaszokért felelős vezetője – ˝Örömmel működünk együtt az F-Secure céggel és más VIA tagokkal annak érdekében, hogy ügyfeleink védelmét pontos és naprakész biztonsági információkkal segítsük.˝Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák