Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAS: vezető pozíció a kockázatkezelés terén

Dotkom

SAS: vezető pozíció a kockázatkezelés terén

A vezető nemzetközi pénzügyi szervezetek az SAS Risk Management kockázatkezelési megoldásainak megvalósításával versenyelőnnyé változtatják a „Basel II” bankfelügyeleti előírásokat.

A Forrester Research egy közelmúltban megjelent tanulmánya szerint igény van olyan kockázatkezelési programokra, amelyek a Basel II előírásainak kielégítésén túl lefedik az adatkezelés összes területét, továbbá az elemzési és kimutatási követelményeket is. A Forrester Research tanulmánya szerint „az SAS kínálja a Basel II puszta kielégítésén túlmutató legátfogóbb megoldást. A jelenleg kapható más termékek a Basel II előírások kielégítésére összpontosítanak, és nem teszik áttekinthetőbbé a kockázatokat.” (Forrás: Forrester Research, Inc.: „Turning Chaotic Apps Into An Opportunity” – Kaotikus alkalmazások helyett piaci lehetőségek: a Forrester 2003 májusi összefoglaló tanulmánya a Basel II hatásairól).

A SAS 2003-ban kockázatkezelési területen több mint 30 pénzintézettel bővítette ügyfélkörét. Ezek közé tartozik többek között a Deutsche Bank, a HBOS, a Rabobank, a Lloyds TSB, a Fortis Bank, az Unicredito, a Dexia, a Dresdner Bank, az IIB Bank, az ANZ Bank, a Banca Nazionale del Lavoro, a Euroclear, a BankWest és a Lafayette Services.

Az SAS továbbra is sikeresen működik a nemzetközi kockázatkezelés piacán, amit jól mutat ügyfélkörének dinamikus növekedése. A múlt évben a SAS technológiát és erőforrásokat vásárolt az IPRisk Analytics és a RiskAdvisory cégtől, hogy bővítse kínálatát a pénzügyi elemzés és a működési kockázatok kezelése terén. Az új területek egy eddig is impozáns alapra épülnek rá: a vállalat több mint 27 éves tapasztalattal rendelkezik, és több mint 2.000 pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó ügyfele van.

A Datamonitor szerint a bankok mintegy 2 milliárd dollárt fognak költeni a Basel II követelmények kielégítésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés