Connect with us

A digitális technika gyökeres ágazati és szervezeti változásokat eredményez

Dotkom

A digitális technika gyökeres ágazati és szervezeti változásokat eredményez

A szilíciumtechnológia és az új megoldások változást gerjesztenek, fokozzák a termelékenységet és soha nem látott lehetőségeket tárnak fel.

Craig Barrett, az Intel Corporation vezérigazgatója szerint a digitális technika terjedése és a folyamatos technikai fejlődés a világon mindenütt átformálja a kereskedelem, a szórakozás és a kommunikáció alapjait. Erről az Intel Fejlesztői Fórumán (IDF) több mint 4.800 technikai szakember, fejlesztő és mérnök előtt beszélt, felvázolva a jelenleg zajló változásokat, és azokat az óriási lehetőségeket, amelyeket a technika fejlődése nyit meg a szervezetek és az egyéni felhasználók előtt.

„A világ szervezetei termelékenységük és teljesítményük fokozását várják az informatikától. Beruházásaik nyomán hamarosan gyors változásoknak leszünk tanúi.” – mutatott rá Barrett. „A számítástechnika és a távközlés konvergenciájában, a vállalati szektort megcélzó új megoldások terjedésében és a szórakoztató tartalmak továbbításában illetve fogyasztásában már tetten érhető változások új területekre gyűrűznek tovább: az egészségügy, az élettani tudományok és a génkutatás világát is meghódítják. A számítástechnikai innováció új formái jelennek meg. A digitális és a szilíciumtechnikára épülő újítások nyomán soha nem látott lehetőségek, felhasználási területek és üzleti modellek alakulnak ki, és hasznosítják az átalakulásból eredő előnyöket.”

„Mindezzel együtt azonban az is fontos, hogy ne bonyolítsuk túl a végfelhasználók számára a lassan mindent átszövő digitális technikát. Az Intelnek a többi ágazati szereplővel együtt a technikai jellemzőkön túlmutatva, olyan komplett megoldások kialakítására kell törekednie, amelyek kielégítik ügyfelei szükségleteit, és egyszerűbben, gazdaságosabban állíthatók a vállalati működés, a digitális otthoni környezet és a vezeték nélküli kommunikáció szolgálatába.”

Az Itanium processzorcsalád jól példázza az Intel üzleti számítástechnika terén vallott megoldásközpontú szemléletét. Az ágazati együttműködés, a szoftvertámogatás és más fontos, kiegészítő technológiák fejlesztése nyomán az Itanium processzorcsalád egyre népszerűbb az Intel kiemelt ügyfelei körében és mind magasabb szintre emeli az üzleti produktivitást. Az Intel több mint 100.000 Itanium processzort értékesített 2003-ban, és a Fortune magazin ötszázas listájának számos tagja már bevezette környezetében az Itanium-alapú rendszereket.

„Nagy örömmel látjuk, hogy az Itanium processzor olyan fontos területeken is széles körű elfogadottságnak örvend, mint a pénzügyi szolgáltatószektor” – emelte ki Barrett. „Sokféle ágazatban, egyre több felhasználó élvezi az Itanium-alapú platformok teljesítményéből, megbízhatóságából, felügyelhetőségéből és egyéb képességeiből eredő előnyöket.”

A számítástechnika más területein az Intel a puszta lapkasebességen túlmutató technológiák és platformok fejlesztésével próbálja kihasználni az új lehetőségeket és kielégíteni ügyfelei igényeit. A már ma is forgalmazott HyperThreading (HT) és Intel Centrino mobil technológia a teljesítmény javítása mellett is értékes előnyökhöz juttatja a végfelhasználókat.

Eddig nyilvánosságra hozott tervei szerint az Intel a LaGrande technológia (LT) segítségével szeretné növelni a számítástechnika biztonságát, a Vanderpool technológia (VT) alkalmazásával pedig rendszerei megbízhatóságának, rugalmasságának és reagálókészségének javítására törekszik. A vállalat a digitális média- és adatcsomag-feldolgozás, a futásidő-teljesítmény, valamint az adatbányászat és -szintézis területén is új technológiák bevezetését tervezi. A jövő Intel-processzorainál a fentieken túl is számos fejlesztés járul majd hozzá a platform általános hatékonyságának fokozásához.
Az Intel a második negyedévben vezeti be a szerver- és munkaállomás-processzorokhoz szánt IA-32-es architektúra 64 bites memóriabővítő technológiáját. A 64 bites bővítőtechnológia mellett a cég számos egyéb – már ma is alkalmazott illetve hamarosan megjelenő – platforminnovációt is kidolgozott ebben szegmensben. Néhány példa: Intel Hyper-Threading technológia, PCI Express, DDR2 memóriatámogatás, emelt szintű energiagazdálkodás, SSE3 utasítások.

„Erőforrásai, rugalmassága, kiterjedt támogatási háttere és szakértelme révén az Intel biztosítani tudja ügyfelei számára a számítástechnikai igényeik kielégítéséhez szükséges, új jellemzőket.” – jelentette ki Barrett. „Új fejlesztéseinket az üzletmenet sikere szempontjából kritikus szerepet játszó, felső kategóriás szerverekhez és műszaki számítástechnikai rendszerekhez ajánlott Itanium processzorcsaláddal ötvözve olyan, ágazatvezető megoldásokkal rukkolunk elő, amelyek sokféle 64 és 32 bites konfigurációban, rengeteg területen hasznosíthatók.”

Az Intel az otthoni környezetben zajló változások kezelésére is jelentős erőforrásokat és figyelmet összpontosít. A digitális technika otthoni terjedése számtalan új lehetőséget tartogat azoknak a cégeknek, amelyek alacsonyabb költségszinten tudják magasabb használati értékkel és többféle képességgel felruházni a különböző szórakoztató-elektronikai eszközöket. A vezeték nélküli szélessávú technológia – ehhez hasonlóan – a számítástechnika és a kommunikáció világát formálja át. Ahogy az Intel Centrino mobil technológia megváltoztatta az üzleti és otthoni felhasználók szokásait, az új generációs mobil technológiák és az új kommunikációs szabványok (pl. WiMax) alkalmazása is fokozza a produktivitást és felgyorsítja a számítástechnikai-távközlési konvergencia folyamatát.

„A szilíciumtechnológia hajtja a kereskedelem, a szórakozás, az oktatás és a tudomány átalakulásának motorját.” – állapította meg Barrett. „A kutatás-fejlesztés, a gyártókapacitás-bővítés és a globális piacépítés terén végrehajtott Intel-beruházásokat, valamint cégünk megoldásfejlesztés iránti elkötelezettségét figyelembe véve bátran elmondhatjuk, hogy a jövőbeni növekedésnek és innovációknak egyedül képzeletünk szab határt.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő