Connect with us

Trend Micro Network VirusWall 1200

Dotkom

Trend Micro Network VirusWall 1200

A Trend Micro Network VirusWall 1200 fertőzésmegelőző megoldása vállalati hálózaton belüli fenyegetések keresésére, felismerésére és elkülönítésére készült.

A rosszindulatú kódok írói új módszereket találtak ki a rendszerek és hálózatok ismert – az „MSBlaster” és „Slammer” hálózati férgekhez hasonló – sebezhető pontjainak kihasználására, illetve az egyetlen információs csomagba beágyazható kis hálózati vírusok írására. A biztonsági rendszergazdáknak egyre rövidebb idő áll rendelkezésükre a rendszerek javításához a támadás előtt. A Trend Micro adatai alapján az „MSBlaster.A” féregnek például a biztonsági rés első bejelentésétől számítva csak 26 napra volt szüksége a támadáshoz, amíg 2001-ben a „Nimda” esetében ez 336 nap volt. A hálózatra kapcsolt eszközök egyre nagyobb szerepe még több sérülékeny pontot eredményezett a hálózaton, például a védtelen és fertőzött mobil eszközök formájában. Ugyanakkor a rendszergazdák kevés pontos információval rendelkeznek annak meghatározásához, hogy mely sebezhető pontok válnak a legnagyobb valószínűséggel a támadások forrásává. Emellett szükség van egy hatékony módszerre a hálózatok támadható területeinek elkülönítésére.

„A külön-külön működő termékek serege még jobban megnehezíti a hálózati vírusproblémák megoldását. A vírustámadások számát és hatását csökkenteni kívánó szervezeteknek meg kellene fontolniuk egy integrált, hálózat alapú biztonsági megoldás telepítését. A főbb komponensek a támadható pontok kezelésétől a behatolás megelőzésén át a vírusvédelemig terjedhetnek. A cél a fertőzések proaktív felismerése, megelőzése és megsemmisítése az üzletmenet megszakításának csökkentése vagy elkerülése mellett.” – mondta Chris Christiansen, az IDC biztonsági termékek programjának alelnöke.

A Network VirusWall 1200 a Trend Micro fertőzésmegelőző megoldása, amely a hálózaton áthaladó adatcsomagokban talált hálózati vírusok felismerésére és elkülönítésére készült, és amely lehetővé teszi a hálózati biztonsági rendszergazdák számára a nem megfelelő védelemmel rendelkező vagy sebezhető eszközök hálózathoz való hozzáférésének szabályozását vagy korlátozását. Ez a helyi (LAN) hálózatokon telepíthető megoldás hálózati megfigyelő szolgáltatásokat tartalmaz, amely segíti a fertőzés forrásának azonosítását, így korai figyelmeztetést nyújt a vállalatoknak a lehetséges támadásokról.

„A Network VirusWall kiterjeszti az Enterprise Protection Strategy (vállalatvédelmi stratégia) megközelítést a hálózati réteg szintjére.” – magyarázta Eva Chen, a Trend Micro műszaki vezetője – „A hálózati vírusprobléma hálózati rétegen belüli megoldása által a Trend Micro felismerte, hogy a számítógépes fenyegetések eltérnek a szigorúan vett alkalmazás alapú, futtatható rosszindulatú kódoktól. A Network VirusWall megoldással mostantól az ügyfelek egy hatékony fegyverrel rendelkeznek ezen fenyegetések elhárítására.”

Az Enterprise Protection Strategy 2002. óta segíti a vállalatok biztonsági védelmének növelését a vírusfertőzés teljes életciklusa alatt, a termékek, a szolgáltatások és a szakértelem koordinált szállítása által. E megoldás bevezetésével együtt a vállalat bemutatta a Trend Micro Vulnerability Assessment (sebezhetőség behatárolása) szoftverét is, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a sérülékeny eszközöket szelektíven elkülönítsék a hálózat többi részétől, értékes időt megtakarítva ezzel ezen sebezhető rendszerek azonosításához és javításához, a többi hálózati eszköz működőképességének megtartása mellett. A Trend Micro Control Manager 3.0 és a Trend Micro Outbreak Prevention Services (fertőzésmegelőző szolgáltatás) támogatásával a Network VirusWall 1200 is segítséget nyújt a rendszergazdáknak a biztonsági házirendek központilag felügyelt betartásában.

A Trend Micro Network VirusWall 1200 (angolul), a Trend Micro Control Manager 3.0 és a Trend Micro Vulnerability Assessment (angol, japán és kínai nyelven) 2004. első negyedévében lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő