Connect with us

Hirdetés

technokrata

MakTel közgyűlési határozat osztalékfizetésről

Dotkom

MakTel közgyűlési határozat osztalékfizetésről

A Matáv macedón leányvállalata, a Makedonski Telekomunikacii (MakTel) közgyűlést tartott, melyen egyebek mellett osztalékfizetésről és személyi változásokról határozott.

A MakTel közgyűlési határozata szerint a vállalat a 2003. évi nyeresége terhére 2,5 milliárd macedón dénár (10,7 milliárd forint) osztalékot fog fizetni. 2003-ban a Macedón Számviteli Szabályok szerint a MakTel nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 2,6 milliárd macedón dénár volt (a MakTel Csoport IFRS szerint konszolidált mérleg szerinti eredménye pedig 5,4 milliárd dénár volt).

Az osztalékra jogosult tulajdonosok és részesedésük: Stonebridge Communications AD (51%), a Macedón Köztársaság kormánya (47,12%) és az IFC (1,88%).

A Stonebridge 1,3 milliárd macedón dénár (5,4 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult. A Matáv a jelenlegi tulajdonosi szerkezet szerint a Stonebridge 89,51%-os tulajdonrészével rendelkezik.

A közgyűlés a MakTel Igazgatóságát illető személyi változásokról is döntött. Horst Hermann lemondott eddig betöltött igazgatósági pozíciójáról, míg Várady-Szabó Bence, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese munkaszerződésének lejárta miatt távozik posztjáról. Az Igazgatóság új tagjai Morvai Tamás és Rolf R. Plath.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés