Connect with us

technokrata

Kína is küzd a spammel

Dotkom

Kína is küzd a spammel

A rizs hazájában újabb rendszereket vontak folyamatos megfigyelés alá annak érdekében, hogy korlátozni tudják az országba áramló kéretlen e-mailek özönét.

Kína első komoly fellépésére a spammel szemben még tavaly szeptemberben határozta el magát. Amint arról a Terminal is tudósított, a távol-keleti ország tavaly ősszel 127, zömmel Kínában és Tajvanon található szervert vett fel tiltólistájára, mivel azok folyamatosan ontották magukból a kéretlen e-maileket. A lépésnek akkor már ideje is volt, mivel a spammerek egészen addig úgy vélekedtek, a távol-keleti nemzet hazája mennyország számukra.

Egy felmérés szerint Észak-Amerika 100 leghírhedtebb spammere Peking külvárosában található. Sokan azért települtek Peking köré, mert úgy gondolták, hogy a külföldi befolyás ellen mindig is keményen hadakozó ország védelmében mentesülhetnek a nyugati törvények alól. Arra számítottak, hogy a kínai hatóságok vajmi kevés érdeklődést fognak mutatni irányukban.

Ezzel a kormányzat azonban nem zárta le az ügyet, s tovább folytatta a vizsgálatot a spamszerverek ellen. Ennek során kiderült, hogy még számos egyéb számítógépet is tiltólistára kell helyezni: egészen pontosan 656 szervert minősítettek spamcsatornának. Ezek nagy részét egyébként Ázsián kívüli területeken fedezték fel, de azért 65 jutott Tajvanra és 63 Kínára is. Egyelőre ezeket a számítógépeket aktivitásukban monitorozzák, s amennyiben március 20-ig nem bizonyosodik be róluk, hogy felhagytak tevékenységükkel, blokkolni fogják az onnan a világ legnépesebb államába irányuló forgalmat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Samsung Galaxy A

Kütyük

A Samsung Galaxy A sorozatból mindenki tud választani

2019. december 15. vasárnap
fibaro

Smart home

Élet egy okos házban – Fibaro beszámoló

2019. december 14. szombat
iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T

Dotkom