Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína is küzd a spammel

Dotkom

Kína is küzd a spammel

A rizs hazájában újabb rendszereket vontak folyamatos megfigyelés alá annak érdekében, hogy korlátozni tudják az országba áramló kéretlen e-mailek özönét.

Kína első komoly fellépésére a spammel szemben még tavaly szeptemberben határozta el magát. Amint arról a Terminal is tudósított, a távol-keleti ország tavaly ősszel 127, zömmel Kínában és Tajvanon található szervert vett fel tiltólistájára, mivel azok folyamatosan ontották magukból a kéretlen e-maileket. A lépésnek akkor már ideje is volt, mivel a spammerek egészen addig úgy vélekedtek, a távol-keleti nemzet hazája mennyország számukra.

Egy felmérés szerint Észak-Amerika 100 leghírhedtebb spammere Peking külvárosában található. Sokan azért települtek Peking köré, mert úgy gondolták, hogy a külföldi befolyás ellen mindig is keményen hadakozó ország védelmében mentesülhetnek a nyugati törvények alól. Arra számítottak, hogy a kínai hatóságok vajmi kevés érdeklődést fognak mutatni irányukban.

Ezzel a kormányzat azonban nem zárta le az ügyet, s tovább folytatta a vizsgálatot a spamszerverek ellen. Ennek során kiderült, hogy még számos egyéb számítógépet is tiltólistára kell helyezni: egészen pontosan 656 szervert minősítettek spamcsatornának. Ezek nagy részét egyébként Ázsián kívüli területeken fedezték fel, de azért 65 jutott Tajvanra és 63 Kínára is. Egyelőre ezeket a számítógépeket aktivitásukban monitorozzák, s amennyiben március 20-ig nem bizonyosodik be róluk, hogy felhagytak tevékenységükkel, blokkolni fogják az onnan a világ legnépesebb államába irányuló forgalmat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés