Connect with us

technokrata

Az Oracle jelentősen csökkentette adatbázisszoftvere árát

Dotkom

Az Oracle jelentősen csökkentette adatbázisszoftvere árát

A kis- és középvállalatok számára különösen előnyös az új kétprocesszoros, fürtözött, korlátlan funkciókészletű adatbázis-kezelő.

Az Oracle igen kedvező áron dobta piacra az Oracle Database 10g Standard Edition One termékét, amelyet mostantól processzoronként 1 millió forintért kínál. A vállalat ezzel egy időben a maximális szerverkapacitást két processzorra bővítette. A Standard Edition One „nevesített felhasználó” alapú licenckonstrukcióban is kapható felhasználónként 32.000 Ft-os áron, minimum öt felhasználóval. Így a világ leggyorsabb és legmegbízhatóbb adatbázisszoftvere sokkal olcsóbban érhető el a kis- és középvállalatok számára.

Emellett azoknak a szervezeteknek a számára, amelyek nagyfokú rendelkezésre állású, méretrugalmas informatikai rendszereket kívánnak kiépíteni, további előnyt jelent, hogy az Oracle adatbázis-fürtözési megoldása ezentúl ingyenes az Oracle Database 10g Standard Edition változatot megvásárló ügyfeleknek. Számukra a maximális szerverkapacitás fürtönként négy processzor. Így a vállalat kicsiben kezdheti, és az üzleti prioritások változását követve az Oracle Real Application Clusters 10g segítségével igény szerint bővítheti rendszerét. Az Oracle adatbázisfürtjei a lehető legnagyobb rendelkezésre állást és megbízhatóságot nyújtják, ráadásul a konkurens adatbázisoknál olcsóbban.

Az alacsony ár mellett a jelenleg konkurens termékeket használók most egy nagyon kedvező áttérési akció keretében válthatnak a népszerű technológiára. “A bejelentés tanúsítja az Oracle elkötelezettségét amellett, hogy világszínvonalú adatbázis-kezelőt kínáljon vonzó áron a kisebb szervezeteknek és partnereinknek. Az, hogy belépő szintű áraink most már azonosak a Microsoftéval, azt mutatja, hogy komolyan vesszük a „fej fej melletti” versenyt az SQL Serverrel.” – mondta Jacqueline Woods, az Oracle nemzetközi üzleti módszereiért, árpolitikájáért és licencstratégiájáért felelős alelnök.

Az Oracle összes „alaptechnológia” kategóriájú termékéhez egyformán támogatja a processzor-alapú és a nevesített pluszfelhasználó-alapú licenckonstrukciókat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom