Connect with us

A Cisco és az IBM új távlatokat nyitnak az üzleti biztonság terén

Dotkom

A Cisco és az IBM új távlatokat nyitnak az üzleti biztonság terén

Az iparági piacvezetők együttműködése olyan biztonsági termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat eredményez, melyek magasabb szintű védelmet biztosítanak felhasználóik számára.

Az IBM és a Cisco egyesítik erőiket a vállalkozások biztonsági kihívásainak megoldására, és az ezzel kapcsolatos költségek csökkentésére.

Az IBM és a Cisco együttműködése az üzleti szféra egyik legáltalánosabb problémájára, a sokféle, egymáshoz nem illő biztonsági termék és szolgáltatás kombinációjából készült, rossz hatásfokú és eredménytelen biztonsági rendszerek kérdésére kíván választ adni. A vállalatok és a kormányok sorra ismerik fel, hogy hatékonyabb módszert kell találniuk a külső hackertámadások, vírusok és férgek elleni védelemre, valamint dolgozóik, ügyfeleik és üzleti partnereik belső adatokhoz való hozzáférésének biztosítására.
Az IBM és a Cisco integrálni kívánják különböző termékeiket annak érdekében, hogy ügyfeleiket képessé tegyék olyan önvédelmi rendszerek kiépítésére, melyek az üzleti informatika valamennyi kritikus pontját felölelik, a laptopoktól a vállalati adatokig. Az információk biztonságának automatizált megközelítése egyszerűbbé teszi a biztonsági rendszert, csökkenti a kivitelezési és adminisztrációs költségeket és növeli a termelékenységet, valamint segítségével ügyfeleink gyorsabban használhatják ki az igényalapú üzlet lehetőségeit.

A vállalaton belüli kulcsfontosságú biztonsági pontok képesek lesznek kommunikálni egymással és felismerni azokat a rendszereket, amelyek nem felelnek meg a megállapított biztonsági irányelveknek. Ezzel az eljárással könnyebben azonosíthatják az esetleges veszélyforrásokat. A nem megfelelő rendszerek és veszélyforrások azonosítása után az IBM és a Cisco biztonsági technológiái automatikusan megkezdik a biztonsági hézagok kijavítását, ezáltal jelentősen csökkentve a helyreállítási költségeket.

„A félvezető komponensek és integrált áramkörök széles skálájának vezető gyártójaként a National Semiconductor átlátja azt a problémát, hogy a különböző szolgáltatók termékeinek kiválasztásakor nagyon nehéz hatékony, jól illeszkedő biztonsági rendszert kiépíteni.” – nyilatkozta Ulrich Seif, a National Semiconductor alelnöke és informatikai igazgatója. „A két piacvezető biztonsági vállalat szövetsége hozzájárul majd az említett biztonsági kihívások megoldásához, és segítségével nem csak a biztonsági szint növelése érhető el, hanem a kockázatok és a költségek csökkentése is.”

A Cisco és az IBM kezdetben a következő szolgáltatásokat nyújtják:

  • Felhasználók integrált kiszolgálása – A Cisco Secure Access Control Server (ACS) és az IBM Tivoli Identity Manager szoftver integrációjával létrehozott hálózati alkalmazások segítségével ügyfeleink csökkenthetik a munkavállalói-, üzleti partneri- és ügyféladatok nagy tömegeinek kezelésével kapcsolatos költségeket. Az új alkalmazások csökkentik az olyan általános biztonsági kockázatok veszélyét is, mint például az érvénytelen felhasználói fiókok, melyek becslések szerint a nagyméretű szervezetek mintegy 60%-ának okoznak gondot, és a személyazonossággal való visszaélés, illetve a szellemi termékek eltulajdonításának veszélyét hordozzák magukban. Az integráció teljes hozzáférést biztosít a szükséges alkalmazásokhoz és hálózati infrastruktúrához, így csökkentve az új munkavállalók termelékennyé válásához szükséges időt.

  • Integrált végpont-biztonság – Az IBM ThinkVantage technológiával készült, az IBM ThinkPad hordozható számítógépekben és ThinkCentre desktop-okban alkalmazott beépített biztonsági chip segítségével a vállalatok vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal egyaránt biztonságos és zökkenőmentes kapcsolatot építhetnek ki. A hálózatokhoz való csatlakozást a Cisco Virtual Private Network (VPN) alkalmazások teszik lehetővé. A számítógép merevlemezén tárolt kódolt hitelesítési információk, és a VPN nyújtotta biztonságos kapcsolat segítségével a felhasználók megakadályozhatják a hálózatba való illetéktelen belépést. A Cisco Security Agent, valamint az IBM kliensek és szerverek kombinációja anélkül nyújt dinamikus védelmet a férgekkel és vírusokkal végrehajtott hálózati támadások ellen, hogy folyamatosan frissíteni kellene a végpont biztonsági szoftverét. Az IBM tervei szerint az eServer xSeries termékek vásárlói a Cisco Security Agent-et a www.ibm.com honlapról tudják majd letölteni.
  • Automata megfelelőség-vizsgálat – Az IBM részt vesz a Cisco hálózati belépés-ellenőrző programjában (Network Admission Control-NAC), és integrálni kívánja az IBM Tivoli biztonsági szoftvert a Cisco – az említett programban részt vevő – infrastrukturális termékeivel. A Cisco NAC programja a végpontok (személyi számítógépek és szerverek) biztonsági státuszának ellenőrizhetővé tételével, és a végpontok belépésének automatikus engedélyezésével illetve megtagadásával fokozott biztonságot garantál a hálózaton belül. Az NAC programban való részvétel kiterjeszti az IBM lehetőségeit a rendszerek és alkalmazások tanúsítványainak vizsgálatára, valamint a rendszert potenciálisan veszélyeztető, nem megfelelő végpontok még hatékonyabb kiküszöbölésére.
  • Biztonsági szolgáltatások – Az IBM Global Services szolgáltatásai segítségével ügyfelei értékelhetik az IBM és a Cisco kombinált informatikai infrastruktúráját; a kritikus infrastruktúra védelmére integrált biztonsági megoldásokat tervezhetnek és készíthetnek, és amelyek képessé teszik az ügyfeleket a biztonsági tevékenységek irányítására, valamint szükség esetén a biztonsági ellenőrzés kiszervezésére.
  • Az IBM és a Cisco elsősorban az internetes infrastruktúra, az e-business rendszerek és a jól illeszthető internetes üzleti hálózatok és szolgáltatások vállalatokhoz és szolgáltatókhoz való eljuttatására összpontosít.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom