Connect with us

technokrata

HP: javulás a PC-piacon

Dotkom

HP: javulás a PC-piacon

A HP Személyi Rendszerek Divíziója 20%-os árbevétel-növekedésről és rekordszintű nyereségről számolt be.

A Személyi Rendszerek Divízió 6,2 milliárd dolláros árbevétele 20 illetve 3 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi és az előző negyedévi eredményt. Az értékesítési darabszám 23 százalékkal volt magasabb, mint 12 hónappal korábban – elsősorban a noteszgép-eladások 52 százalékos bővülésének köszönhetően. A notesz és a kéziszámítógépekből származó árbevétel 42 illetve 25 százalékkal nőtt, az asztali gépek forgalma pedig – emelkedő átlagárak mellett – 11 százalékkal javult.

Az elmúlt év negyedik naptári negyedévében a HP birtokolta a legnagyobb részesedést a globális PC-piacon. A noteszgépek piacán is megőrizte első helyét – itt 2 százalékponttal sikerült növelnie előnyét. Európában a HP közel egy százalékponttal bővítette PC-piacészét az előző évhez képest.

A PSG divízió 62 millió dolláros üzemi nyereséget könyvelt el az első negyedévben – szemben az egy évvel illetve 3 hónappal korábbi 33 és 22 milliós eredménnyel. Ez a divízió legmagasabb negyedéves profitszintje a Compaq Computer Corporationnel végrehajtott fúzió óta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák