Connect with us

Új vezető a Canon Consumer Imaging Europe élén

Dotkom

Új vezető a Canon Consumer Imaging Europe élén

Mogens Jensen jelentős tapasztalattal rendelkezik a fogyasztói elektronikai piacon.

A Canon bejelentette, hogy 2004. február 2-ai hatállyal Mogens Mølgaard Jensent nevezi ki a Canon Consumer Imaging Europe üzleti divízió (CCI) élére. Az első nem japán nemzetiségű vezető, a dán Mogens Jensen, Hiroshi Komatsuzaki-t váltja e pozícióban. Komatsuzaki, kinek eddigi tevékenysége révén a Canon 2000 óta jelentős piaci növekedést realizált, az anyavállalatnál tölt be majd új tisztséget.

A CCI egyike a Canon három európai üzletágának. A másik két ágazat – a Canon Business Solutions (CBS), illetve az Industrial Products – egyesült királyságbeli központtal működik. A Canon 2003-as 23.866 millió eurós globális nettó árbevételének 30%-át az európai piac adta.

Mogens Jensen jelentős tapasztalattal rendelkezik a fogyasztói elektronikai piacon, hiszen korábban a Canon Dánia elnöke volt (1995 és 2000 között), azt megelőzően pedig a Hewlett Packard Dánia elnöki tisztjét töltötte be, 1992 és 1995 között.

A Canon CCI frissen kinevezett vezetője korábbi pozíciójában, a Canon üzletfejlesztési és stratégiai igazgatójaként részt vehetett az európai üzleti tevékenységek teljes átszervezésében, amikor is több fontos üzleti funkciót centralizáltak, illetve integráltak.

Mogens kifejezetten ambiciózus üzleti célokat tűzött ki 2004-re. A 2003-as évhez képest több kulcsfontosságú termék-kategória eredményeit a duplájára kívánják növelni. A Canon vezeti a digitális fényképezőgépek európai piacát. A digitális-tükörreflexes (SLR) kamerák piacán a Canon jelen pillanatban több mint 80%-os piaci részesedéssel rendelkezik; mely piacon a növekedés eléri az 500%-ot.

Mogens elektrotechnikusi másoddiplomával (MBA), illetve kereskedelmi diplomával (Bachelor’s degree) rendelkezik.

Hiroshi Komatsuzaki 2000 óta töltötte be pozícióját a Canon CCI-nél; neki köszönhetően jelentős növekedést és egyidőben teljes szervezeti átalakítást ért el a vállalat. Komatsuzaki villamosmérnöki és műszaki tanulmányokat folytatott Tokióban, majd karrierjét a televíziós társaságok számára fejlesztett video technológiáják szakértőjeként folytatta. A Teac-nál eltöltött időszak után, 1983-ban csatlakozott a Canon újonnan létrehozott videó részlegéhez, majd az üzletág ügyvezetőjévé vált. Egy évtizeddel később Komatsuzaki Európában folytatta pályafutását, s részese volt egy svájci felvásárlási és egyesülési folyamatnak. A következő évben a Canon Europe-hoz került. 1997-ben a Canon Italia elnökévé választották. Ezt követően nevezték ki a Canon CCI vezetőjévé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom