Connect with us

Újabb per a DVD-másolás ügyében

Dotkom

Újabb per a DVD-másolás ügyében

A 321 Studios már a negyedik perrel kénytelen szembenézni DVD-másolásra alkotott szoftvere miatt.

A DVD Copy Control Association nevű hollywoodi csoport pert indított a 321 Studios-zal szemben a múlt hét végén. A vád szerint ismét a korongokon alkalmazott másolásvédelmi technológiával kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt indult jogi eljárás a cég ellen – ez egyébként már a negyedik ilyen eset. Korábban New Yorkban és Kaliforniában közvetlenül a hollywoodi stúdiók perelték be, illetve a Macrovision is eljárást kezdeményezett a vállalattal szemben.

Nem véletlenül a 321 az egyik legfontosabb célpontja a filmiparnak, hiszen az általuk előállított DVD-másoló szoftver az egyik legnépszerűbb, kereskedelmi forgalomban kapható alkalmazás. A DVD CCA ráadásul teljes erejével a 321 (és a hozzá hasonló) cégekre összpontosít, mióta nemrég felhagyott azzal a taktikájával, hogy az egyéni felhasználókat citálja bíróság elé. Ahogyan erről már korábban írtunk, ennek az eseménysorozatnak az egyik leghíresebb alanya az az Andrew Brunner volt, akinél január közepén ejtették a vádakat. Ez utóbbihoz közvetve hozzájárult az is, hogy Norvégiában Jon Lech Johansen, a DVD-k másolásvédelmi eljárásának kiküszöbölését létrehozó és a módszert elterjesztő fiatal megnyerte a vele szemben évek óta tartó peres eljárást, mely szintén a filmstúdiók kezdeményezésére indult.

A napokban indított eljárásban a DVD CCA arra hivatkozik, hogy a 321 Studios másolószoftvere engedély nélkül lemásolja a CSS (Content Scrambling System) technológiát is, anélkül, hogy erre engedélyt kapott volna a fejlesztőktől. A 321 egyik vezetője egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet, az mindenesetre jelzés értékű, hogy nemrég a Macrovisionnel szemben ellenpert nyújtott be az Egyesült Államokban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő