Connect with us

A HP felvásárolta a Novadigm és a Consera Software cégeket

Dotkom

A HP felvásárolta a Novadigm és a Consera Software cégeket

Az ügyfelek a HP OpenView szoftverek megszokott értékesítési csatornáin juthatnak hozzá a Novadigm és a Consera termékeihez.

Általános szakértői vélekedés szerint a nagyvállalatoknak mind inkább automatizálniuk kell IT-környezetük felügyeletét. A Fortune 500-as lista vállalatainál többnyire még mindig az informatikai szervezet rendszergazdái próbálják különböző manuális folyamatok és – gyakran házon belül fejlesztett – eszközök segítségével üzemben tartani az infrastruktúrát.

A nagyvállalati rendszergazdák többsége azonban csak 20-30 szervert tud felügyelni egyszerre, így az adatközponti kapacitásbővítések alkalmával a cégnek mindig új embereket kell felvennie. Az informatikai vezetők igyekeznek átállni a környezet egyes elemeinek elszigetelt menedzseléséről az integrált, automatikus felügyeleti megoldások alkalmazására, az IT-szolgáltatók pedig próbálnak az igényeknek megfelelni.

E felismerések értelmében a HP megállapodást kötött két, felügyeleti szoftverek fejlesztésével foglalkozó vállalat, a Novadigm Inc. és a Consera Software felvásárlásáról. Hivatalos lezárásukat követően ezek a tranzakciók nagy teljesítményű automatizációs képességekkel gazdagítják a HP OpenView szoftver portfoliót, amely egységes felügyeletet nyújt a teljes nagyvállalati IT-környezethez.

A Consera technológiájával a HP OpenView ügyfelek a háttérben működő IT-elemeket leképezve, komplett modelleket dolgozhatnak ki üzleti szolgáltatásaik működésére. A szolgáltatási modell alapján a Novadigm automatizációs megoldásaival automatikusan levezényelhetik az informatikai változásokat (például: az új szoftverek, hibajavító kódok vagy frissítések bevezetését). A kombináció révén az informatikai részlegek előre kidolgozott szabályok alapján, az eddiginél gördülékenyebben felügyelhetik a vállalati IT-erőforrásokat a jövőben.

Az ügyfelek a HP OpenView szoftverek megszokott értékesítési csatornáin juthatnak hozzá a Novadigm és a Consera termékeihez. A tranzakciók végrehajtása után a Novadigm és a Consera technológiája egyaránt a HP globális szoftverüzletágába (HP Software Global Business Unit) ágyazva él tovább.

A bejelentett akvizíciók fontos új elemekkel egészítik ki a HP OpenView portfoliót:

  • A Novadigm szoftverei automatizálják a változás- és konfiguráció-kezelést. Az informatikai változások egységes, automatizált bevezetésével vegyes környezetben is lehetővé teszik a kívánt egységes célállapot elérését. A konfigurációkezelésnek köszönhetően a vállalat IT-erőforrásai előre kidolgozott szabályok szerint működnek, és a dolgozók minden esetben garantáltan helyes szoftvert használnak valamennyi rendszeren.

  • A Consera informatikai szolgáltatásmodellező szoftverével a vállalatok olyan szabványos IT-környezetet tervezhetnek, amely automatikusan képes igazodni az üzleti szükségletek változásához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom