Connect with us

Hirdetés

technokrata

Valentin nap – esély a spamnek?

Dotkom

Valentin nap – esély a spamnek?

Február 14-e Valentin (Bálint) napja, azaz a szerelem ünnepe. Ne feledkezzünk meg párunkról; de legyünk résen a kéretlen e-mailek tekintetében is – ez az időszak ugyanis kedvez a spamnek.

Minden évben e-üdvözlőlapok millióit küldik el Valentin-nap környékén. Azonban a titkos imádók által küldött üzenetek tradícióját kihasználhatják a spamküldők is, akik egy Valentin-napi üdvözlőlapnak tűnő csatolt file-t küldhetnek e-mailben, amely megnyitáskor az áldozatot egy termékeket értékesítő webhelyre irányítja, vagy rosszabb esetben egy vírust futtat a számítógépen.

Idén is felbukkanhatnak olyan levelek, mint például a tavalyi Cupid e-üdvözlőlapok, amelyek módosították a felhasználók Internet Explorer állományait az Internet-használat figyeléséhez és az eredmények külső helyre továbbításához. A Clearswift felmérései szerint z utóbbi években a virágot, csokoládét és más ajándékokat árusító spam mennyisége is folyamatosan nőtt egészen Valentin napjáig.

Az ilyen típusú Valentin spam célja, hogy kihasználja a gyanútlan magányos embereket. A múlt hónapban az egész világon számos számítógépet megfertőző Mydoom e-mail féreghez hasonlóan az ilyen spam is az emberi hiszékenység kihasználásának taktikáját követi. Nagymértékben épít az emberi közreműködésre, és arra bírja rá a felhasználókat, hogy ne kövessék a biztonsági eljárásokat. Ez a módszer gyakran tőkét kovácsol az emberek segítőkészségéből és gyengéiből.

A Clearswift az javasolja a szervezeteknek, hogy a Valentin-nap előtti napot tekintsék olyan alkalomnak, amikor ismételten emlékeztethetik alkalmazottaikat a hivatalos e-mail és spam házirendek betartásának fontosságára. Így biztosítsák, hogy az alkalmazottak ne nyissák meg a spam levelekhez csatolt file-okat, és ne kattintsanak a hivatkozásokra a spamküldők weblapjainak megnyitásához. Bár február 14-e ebben az évben szombatra esik, a szervezeteknek fel kell készülniük a Valentin-nap előtti és utáni munkanapokon jelentkező fenyegetések elhárítására.

Emellett oktatniuk kell felhasználóikat és frissíteni vírusvédelmi csomagjaikat és e-mail-házirendjeiket, valamint biztosítani, hogy az informatikai osztály tegyen proaktív lépéseket a spam elleni küzdelem érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés