Connect with us

technokrata

4 GB-os, matchbox méretű winchester

Dotkom

4 GB-os, matchbox méretű winchester

A Hitachi kifejezetten noteszgép-tulajdonosok számára fejlesztette ki ezt a Microdirve merevlemezt.

Hamarosan, február 20-tól kaphatók lesznek az IBM weboldalán keresztül a Hitachi legújabb, 2 és 4 GB-os kapacitással bíró, notebookokba szánt merevlemezei. A Microdrive-ok egy matchbox méreteivel rendelkeznek, mondta Kim Nguyen, a távol-keleti cég szóvivője. A tárterület bővülése jelentős változás a korábbi modellhez képest: mielőtt az IBM eladta merevlemez-gyártó részlegét a Hitachinak, ebben a kategóriában ˝csak˝ 1 GB-os kapacitással bírt a csúcsváltozat.

Ugyan az ilyen kicsiny winchesterek már többnyire nem is notebookokban, hanem például hordozható digitális zenelejátszókban vagy digitális kamerákban szoktak alkalmazásba kerülni, az IBM ezeket a meghajtókat kifejezetten a hordozható számítógépek tulajdonosainak szánja. A Kék Óriás weboldala szerint a 4 GB-os Microdrive ideális kiegészítése a vállalat Thinkpad noteszgépének.

A tömegét tekintve alig 16 grammos eszköz ATA és PCMCIA kialakításának köszönhetően nem okoz gondot digitális kamerákban való alkalmazása sem. A 12 ms-os átlagos elérési idő 128 KB-os pufferrel és 4,3-7,2 MB/s-os adatátviteli sebességgel párosul. A kis winchesterben levő lemez percenként 3600 fordulatot tesz meg. Az IBM PC Card adapterrel együtt hozza forgalomba, a 4 GB-os kapacitással bíró változat 500 dolláros áron vásárolható majd meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák