Connect with us

technokrata

IBM Thinkpad X40: alig 1,3 kilogrammos tömeg

Dotkom

IBM Thinkpad X40: alig 1,3 kilogrammos tömeg

Kicsiny méreteivel és tömegével a hordozhatóság etalonja az IBM legújabb notebookja.

A (Japánban már hetek óta kapható) Thinkpad X40-es február 24-től lesz megvásárolható az IBM nemzetközi weboldalain. Az 1 GHz-es ULV, azaz ultraalacsony energiaigényű központi vezérlőegység a Centrino platform Pentium M családjából került ki, melyhez 256 MB-nyi operatív tár tartozik. Méreteit tekintve – szemben a napjainkban uralkodó trendekkel – igencsak kompakt megjelenéssel bír: képátlója ˝mindössze˝ 12,1 col. Kijelzőjének szűkre szabott mérete ellenére ezen maximálisan XGA, azaz 1024×768 pixel kezelésére képes. A grafikus megjelenítésről az Intel Extreme integrált videovezérlője gondoskodik.

Ezen Thinkpad el van látva a Kék Óriás Rescue and Recovery with Rapid Restore névre hallgató alkalmazásával is. Ez utóbbi a noteszgép birtokosának adatait hivatott megvédeni: akár vírusok, akár rossz meghajtóprogramok miatt álljon is fenn egy Windows probléma, a rendszer lehetővé tesz a felhasználónak a kis eszközhöz való hozzáférést – még akkor is, ha maga az operációs rendszer nem is hajlandó bootolni.

A készülék modemet és gigabites Ethernet LAN-csatolót is tartalmaz, valamint a vezetékmentes hálózati kapcsolatra való bővítésének lehetőségét. Wi-Fi és Bluetooth is megtalálható a notebookban. Tömege még az 1,3 kilogrammot sem éri el, amely így a korábbi X31-es Thinkpad alatt marad körülbelül 25 százalékkal (pedig ez a típus sem éppen arról volt híres, hogy nehéz lenne). A teljes méretű billentyűzetet tartalmazó hordozható számítógép ára 1500 dollárnál kezdődik, míg a felújított X31-es modell (melyet egy 1,7 GHz-es Pentium M CPU-val revitalizált a Kék Óriás) ára pedig 1350 dollártól indul.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák