Connect with us

Aggasztó mértékben nő az internetes csalások mennyisége

Dotkom

Aggasztó mértékben nő az internetes csalások mennyisége

Az elektronikus kereskedelem bővülésével az online elkövetett csalások száma is növekedik, áll a Verisign jelentésében.

A .com és a .net csúcsszintű domainek fenntartásáért felelős Verisign bejelentette, hogy az e-kereskedelem terjedésével az online csalások, website hackelések és a személyazonossággal való visszaélések száma is növekszik. Méghozzá gyorsan, áll az Internet Security Intelligence Briefing névre hallgató jelentésben.

Nem csoda, hogy ilyen mértékben bővül ez a bűnözési ágazat, hiszen az internetes kereskedelem csak az USA-ban 59 százalékkal nőtt a tavalyi év végén jelentkező nagy bevásárlási időszakban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A Verisign saját mérései szerint 6,4 milliárd dollárosra bővült az online eladás mértéke 2003. november 1-e és december 31-e között. Ugyanez 2002-ben még ˝csak˝ hozzávetőleg 4 milliárd dollárt tett ki.

Ennél sajnos sokkal gyorsabban emelkedett az ismertté vált atrocitások száma: a cég szerint 176 százalékos (!) növekedés volt tapasztalható a hackerek próbálkozását tekintve, a karácsonyi bevásárlószezon alatt. Fontos megemlíteni azt is, hogy az elektronikus kereskedelemben részt vevők az összes rendelés közel 7 százalékának teljesítését visszautasították, arra hivatkozva, hogy az túl kockázatos lenne. Ezen esetek mögött jelentős részben a hitelkártyaszámokkal és a személyazonossággal való visszaélések állnak; ugyanakkor a kereskedők jónéhány valós vásárlótól is elestek pusztán azért, mert a megrendelésekből igyekezték kiszűrni a csalásra alapulókat.

Tanácsként azt javasolja a Verisign hálózati és információbiztonsági vezérigazgatója, Ken Silva, hogy azok a cégek, kereskedők, akik érdekeltek az e-kereskedelemben, folyamatosan, a nap 24 órájában monitorozzák rendszereiket mind a belső, mind a külső támadásokkal szemben. Silva elmondása szerint a személyesen indított támadások és csalási kísérletek száma általában a normál üzleti órákat követően jelentősen megnövekszik, míg az automatizált támadások a nap minden szakában egyenletes fenyegetettséget jelentenek.

A legveszélyeztetettebb országok

A felmérésben azt is közzétették, hogy az USA továbbra is az összes többi országnál nagyobb bevételeket realizál az elektronikus kereskedelemből, igaz, az online csalásokból is. A tranzakcióra lebontott csalások tekintetében Indonézia vezet, ezt az országot a következők követik sorban: Nigéria, Pakisztán, Ghána és Izrael.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom