Connect with us

64 bites processzor és notebook – mit hoz a jövő?

Dotkom

64 bites processzor és notebook – mit hoz a jövő?

A 64 bites processzorral szerelt noteszgépek egy-két éven belül belépnek a mainstream piacra, s általánossá válik jelenlétük a hordozható számítógépek között, vélekednek a tajvani gyártók.

A távol-keleti mogulok véleménye szerint nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a 64 bites processzorral szerelt noteszgépek piacán is komoly árharc alakuljon ki; szerintük két éven belül kaphatók lesznek az olyan típusok, melyek árai 1500 dollár környékén alakulnak majd. Az első fecskék már megérkeztek: már napjainkban is számos gyártó foglalkozik ilyen hordozható számítógépek készítésével.

Az Acer az Athlon 64 3000+ és 3200+ használatba vételével és Aspire 1500-as noteszgépének piacra hozatalával szállt be a harcba, ezzel az európai piacon igyekszik erősíteni amúgy sem gyenge pozícióját. Az Acer ugyanis már a második legnagyobb notebook-forgalmazó az öreg kontinensen – ezt egyébként még a tavalyi év harmadik negyedében sikerült elérnie. A sikerhez ráadásul szintén egy AMD processzoros (Athlon XP-M) modell, az Apsire 1300 révén vezetett az út.

A Gateway-jel fúzióra lépő eMachines is kijön olyan hordozható számítógépekkel (M6805, M6807), melyek szintén a 64 bites processzortechnológiában rejlő erőt aknázzák ki. A HP hasonló terveket fontolgat: a források tudni vélik, hogy az amerikai gigász a közeljövőben egy belépőszintű, ugyanakkor 64 bites Athlon CPU-t tartalmazó notebookkal kíván előrukkolni. Az Asustek és a BenQ saját márkaneveik alatt igyekeznek hasonló célokat megvalósítani.

A tajvani gyártók bejelentései, lépései meglehetősen tiszta jelzést adnak az iparnak abban a tekintetben, hogy az AMD helyesen tette, amikor előre menekült az új processzor bevezetésével. A 64 bites Athlonok révén a chipgyártó nagy szeletet szakíthat ki a jelenleg szinte teljesen ˝Intel-uralom˝ alatt álló mobilpiacról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő