Connect with us

Hirdetés

technokrata

Philips és a Visa bemutatta az érintkezés nélküli fizetés lehetőségeit

Dotkom

Philips és a Visa bemutatta az érintkezés nélküli fizetés lehetőségeit

A Royal Philips Electronics és a Visa International egyesítik erőiket annak bemutatására, hogy a legmodernebb érintkezés nélküli technológia miként változtatja meg a digitális tartalmak és szolgáltatások elosztásának, elérhetőségének és kifizetésének módját.

A Royal Philips Electronics és a Visa International közötti szövetség tavaly májusi bejelentése óta, a két vállalat a piacfelmérés feladataival foglalkozott. A felmérést a vállalatok bemutató- és próbaprogramok segítségével hajtották végre a különféle iparágak – a kommunikáció, a szórakoztató elektronika, a számítástechnika és a digitális tartalomszolgáltatások – területén. A tervezetet – amely olyan korszakalkotó technológiák felhasználásával készült, mint a Philips Near Field Communication (NFC), és a Visa Verified by Visa technológiája –, a szövetségesek a Las Vegasban rendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatták be. A Verified by Visa olyan, 3-D Secure szabványra épülő fizetéshitelesítő szolgáltatás, melynek jóvoltából személyre szóló jelszavuk segítségével a Visa ügyfelei biztonságosan vásárolhatnak az interneten. A Philips és a Visa ezzel a programmal szemléltetik, hogy miként lehet gazdag és változatos tartalommal megtölteni a magukban is értéknövelő hatású platformokat.

A tervezet CES-en való bemutatásakor a két vállalat, elsősorban a legmodernebb elektronikai eszközök, a vezeték nélküli kapcsolat és a biztonságos fizetési szolgáltatások kombinációjából született egyedülálló lehetőségeket emelte ki. Az egyik bemutató azt a felhasználási lehetőséget jeleníti meg, mely szerint a zenerajongók zenehallgatási jogot tölthetnének le palmtopjukra vagy Visa fizetőkártyájukra. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy a palmtopjukat kedvenc Universal Music előadójuk poszteréhez, vagy érintkezés nélküli Visa kártyájukat valamely zeneműveket árusító üzlethez közelítik. Az intelligens poszter beépített mikrochipet tartalmaz, amely az információkat a Philips Near Field Communications (NFC) technológiája segítségével továbbítja a palmtopra. A Verified by Visa alkalmazás a fizetést egyszerűvé és könnyűvé teszi, a dalokkal kapcsolatos jogokat pedig, a Visa Smart Secure Storage (VS3) segítségével lehet tárolni. Az RFID technológiával felszerelt üzletek képesek a kártya fizetési információinak fogadására, és a jogok VS3-on való tárolására. A dalok meghallgatásához a felhasználónak mindkét esetben elegendő a jogokat az NFC segítségével egyszerűen átvinni a Philips Streamium Internetrádióra, és máris meghallgathatja a dalt az Interneten. A többi bemutató a technológia jegyvásárlási és utazási célú alkalmazásait demonstrálja.

A Philips-szel és a Visa International-lel együttműködő vállalatok között megtaláljuk a világméretű szórakoztatóipari óriást, a Universal Music France-t. “A Universal Music France nagy örömére szolgál, hogy együtt dolgozhat a Philips-szel és a Visa-val, mivel mindkét vállalat osztja a tartalmak könnyű és biztonságos hozzáférésével kapcsolatos elveinket. Véleményünk szerint, a fizikai és digitális tartalmakat bármilyen környezetben bárki számára hozzáférhetővé kell tenni rugalmas fizetési feltételekkel. A Universal Music France E-Compil zenei portálja, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók változatos szolgáltatásokat vegyenek igénybe bármilyen módon és bármilyen eszköz segítségével, központi szerepet játszik a szórakoztatóipar jövőjével kapcsolatos elképzeléseinkben.” – mondta Pascal Nègre, az Universal Music France elnöke.

Az említett alkalmazások műszaki koncepciójának bemutatása után a Philips és a Visa International tovább dolgozik majd a piac igényeinek kiértékelésén, valamint olyan üzleti programok kialakításán, melyek tükrözik a technológia felhasználási lehetőségeit és a különböző globális piacokon ránk váró kihívásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés