Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel fejlesztői fórum: fókuszban a rendszerek és megoldások

Dotkom

Intel fejlesztői fórum: fókuszban a rendszerek és megoldások

A 2004-es tavaszi esemény középpontjában a technológiai konvergencia és a növekvő üzleti lehetőségek.

A technológiai iparágban egyre inkább megnő a komplex megoldások szerepe, így a 2004 kora tavaszán megrendezésre kerülő Intel fejlesztői fórum (Intel Developer Forum, IDF) is e gondolat köré szerveződik. Az esemény február 17-19-ig kerül megrendezésre San Franciscóban.

Az IDF az Intel népszerű szeminárium sorozata, melyen a fejlesztők, üzleti és technológiai döntéshozók, iparági szakértők, valamint a sajtó képviselői megismerkedhetnek az Intel és partnerei legújabb fejlesztéseivel, termékeivel, valamint bepillantást nyerhetnek a közeli és távolabbi jövő technológiai nóvumaiba, információkat szerezhetnek az Intel kutatás-fejlesztés terén elért eredményeiről.

A konferenciasorozat San Francisco után Tokióban, Taipeiben, Pekingben, Barcelonában, az indiai Bangalore-ban folytatódik. Az őszi IDF-re az Egyesült Államokban szeptember 7-9. között kerül sor, szintén San Franciscóban.

Az Intel tavaszi rendezvényén kétnapos, a megoldásokat fókuszba helyező konferenciát szervez, amely ez alkalommal a nagyvállalati igényeket leginkább kielégítő mobil megoldásokat veszi górcső alá.

A szemináriumsorozat 1997-es indulása óta a rendszerekről szóló konferencia résztvevői leginkább az (OEM) eredeti eszközgyártók/hardvergyártók, hardvertechnológiai döntéshozók és tervezőmérnökök, akik arra fordítják tudásuk legjavát, hogy megtervezzék az újabb generációs hardvereszközöket, és olyan építőelemeket dolgozzanak ki, melyek révén a végfelhasználók számára a legtökéletesebb megoldások fejleszthetők.

A megoldásokról szóló konferencia egyaránt szól fejlesztőknek, alkalmazás- és szoftverfejlesztéssel foglalkozó döntéshozóknak, iparági szakértőknek. A szeminárium a hardverelemek komplett végfelhasználói megoldásokba integrálásáról szól majd.

”A rendszerekről és megoldásokról szóló konferenciák meglehetősen szinergikusak lesznek.” – mondta az IDF vezető tisztségviselője, David Ryan. “A hagyományos IDF rendszer konferenciát látogató hardverfejlesztők együttműködnek majd a hálózati, kliens és szerver platform fejlesztések területén. A mérnökök és iparági szakértők bevonásával pedig lehetőség nyílik arra, hogy a hardverelemek és a szoftveralkalmazások együttes fejlesztése által a nagyvállalati igényeket kielégítő komplex megoldások szülessenek.”

Szinte magától értetődő, hogy a konferencia lehetőséget biztosít arra is, hogy a technológia iparág vezetői bemutassák az új felhasználói modelleket és megoldásokat, így nem véletlen, hogy a konferencia előadásainak majdnem felét nem az Intel tisztségviselői vagy mérnökei tartják. A februári eseményen többek között a Microsoft, az IBM és az Oracle tart technikai előadásokat. A megoldásfejlesztés egyébiránt nemcsak az USA-beli konferencia központi témája, hanem valamennyi állomás fókuszpontja, Barcelonától Pekingig.

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett február 17-én tartja meg nyitóbeszédét San Franciscóban, melyben a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciája, valamint a vállalati stratégiai tervezés közti kapcsolatot elemzi majd. A látogatók részt vehetnek a vezetéknélküli hálózati megoldásokról, a digitális otthonról, asztali rendszerekről, mobil, nagyvállalati és kommunikációs megoldásokról szóló előadásokon is.

A San Franciscói esemény közel 200 órányi előadást és együttes tesztelési lehetőséget ígér. Olyan érdekes, és napjainkban kurrens témákról is szó esik majd, mint a WiMAX és más vezetéknélküli technológiák, a 2005-ös év notebook újdonságai, a digitális otthon izgalmas nóvumai, a nagyteljesítményű számítástechnika, a LaGrande Technológia, az EFI az Ultra WideBand, a PCI Express és a Serial ATA.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés