Connect with us

technokrata

A Mydoom már a Microsoftot támadja

Dotkom

A Mydoom már a Microsoftot támadja

Az elmúlt héten gyakorlatilag globális ismertséget szerzett féreg B változata már Redmond webhelyét támadja.

A Microsoft jelentése szerint adminisztrátorai keményen dolgoztak az elmúlt két napban azért, hogy megfelelően felkészüljenek a Mydoom B változatának támadására. Úgy tűnik, ez sikerült is nekik, mivel a B variáns nem okozott különösebb fennakadást a www.microsoft.com elérhetőségében. Igaz, a féreg ezen mutációja nem is volt képes annyira elterjedni, mint elődje, mely sikeresen kétvállra fektette az SCO website-ját.

Felmérések szerint a Mydoom újabb változata három másodperc alatt 10-szer kísérli meg a csatlakozást Redmond weboldalához, ezzel próbálván meg túlterhelni a szoftverfejlesztő szervereit (sikertelenül). Ezek a plusz kérelmek csak mintegy 10-20 százalékban vetik vissza a kiszolgálók teljesítményét az előző keddi állapothoz képest, mondta Ken Godskind, az AlertSite webhostolással és -monitorozással foglalkozó cég marketingigazgatója. ˝Ha véleményeznem kellene, azt mondanám, hogy a Microsoft megfelelően felkészült az eseményre, mivel nincsenek rendelkezésre-állási problémáik.˝ – mondta Godsking.

Ráadásul tegnap könnyebb volt már elérni az oldalt, mint hétfőn (a hét első napján jelent meg az Internet Explorer frissítés – ennek több millió ember általi beszerzése pedig leterhelte valamelyest a szoftverfejlesztő vállalat szervereit). Elmondható, hogy a Mydoom.B DoS-támadásának hatása gyakorlatilag nem érezhető. A Microsoft ettől függetlenül létrehozott egy alternatív weboldalt azok számára, akik megfertőződtek ezzel a féreggel – mivel a Mydoom.B az eredeti Microsoft oldalhoz blokkolja a hozzáférést, miután sikeresen megfertőzte a célpont rendszert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák