Connect with us

technokrata

Nő az érdeklődés a Revolution Software EVA 1×1 programja iránt

Dotkom

Nő az érdeklődés a Revolution Software EVA 1×1 programja iránt

Revolution Software: növekedhet az EVA-s nyilvántartást önállóan készítők száma.

A Revolution Software tapasztalatai szerint 2003 decembere óta jelentősen megnőtt az érdeklődés az EVA szerint adózók számára készült EVA 1×1 program iránt, amely a bevételek, a különböző adók és járulékok, valamint a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartását, illetve a február 15-ig beadandó adóbevallás elkészítését teszi lehetővé. A Revolution szerint az idei évben növekedhet azok száma, akik saját maguk végzik az egyszerűsített vállalkozói adóhoz szükséges adminisztrációt.

A 2003. január elsejével életbe lépett – és 2004. január 1-jétől a bruttó 25 millió forint árbevétel alatti cégekre és egyéni vállalkozókra kiterjesztett – egyszerűsített vállalkozói adó lényege a kötelező adminisztráció nagymértékű csökkentése volt. Az EVA választásával a nyilvántartási kötelezettségek azonban nem szűnnek meg, ezek elmulasztása az EVA körből való kizárást vonja maga után. Nyilvántartást kell vezetni legalább az EVA alapjába tartozó bevételekről, a különböző adókról és járulékokról, valamint a szigorú számadású nyomtatványokról. A Revolution Software EVA 1×1 pénzügyi nyilvántartó programja is mindezek nyilvántartására, és az APEH felé történő EVA-bevallás elkészítésének megkönnyítésére készült. A szoftver használatával a korábban fizetett éves könyvelési költség jelentős hányada, egyéni vállalkozó esetén 50-110 ezer forint, társas vállalkozások esetében pedig fajtától és az alkalmazottak számától függően akár közel félmillió forint is megtakarítható.

A Revolution Software közel egy éve bemutatott EVA 1×1 szoftvere iránti érdeklődés 2003 során nem érte el a várakozásokat, mivel a cég korábbi felmérése szerint az adózók jelentős része a havi könyvelési költség ellenére megtartotta könyvelőjét. 2003 végétől kezdve azonban megtöbbszöröződött az érdeklődők száma, így a havonta telefonos információt, demo CD-t kérők, illetve az Internetről a programot letöltők száma 250%-kal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Revolution szerint az idei évben tovább növekedhet azok száma, akik átgondolva az EVA szerinti adózás nyújtotta egyszerűbb adminisztráció lehetőségét és az ezzel járó költségcsökkenést, maguk készítik el a törvény által előírt nyilvántartásokat. A növekvő érdeklődéshez hozzájárulhat az is, hogy 2004 során jelentősen nőtt az EVA szerint adózók száma: az APEH január közepén közzétett adatai szerint idén több mint 28 ezer adózó jelentkezett EVA szerinti adózásra, míg 933 cég lépett ki az EVA körből, így összesen közel 87 ezren adóznak 2004-ben az EVA alapján. Az új EVA-s adózók közül 12.734 egyéni vállalkozó és 15.517 társas vállalkozás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák