Connect with us

McAfee Security: kelendő az online biztonsági szolgáltatás

Dotkom

McAfee Security: kelendő az online biztonsági szolgáltatás

A McAfee Security megduplázta az online biztonsági szolgáltatásaira előfizetők számát.

A 2003. december 31-ével lezárult negyedik negyedévben a Network Associates 269 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates 2003 egész évi bevétele 933 millió dollár volt, 119 millió dollár pro forma nettó nyereséggel.

A negyedik negyedévben a pro forma nettó nyereség 47 millió, azaz 0,26 dollár volt részvényenként. Az egész évi pro forma nettó nyereség 119 millió dollár, ami 0,65 dollár részvényenként. A negyedik negyedévi un. halasztott bevételek rekordnagyságú összeggel, 89 millió dollárral emelkedtek, és így elérik a 486 millió dollárt. A cég 787 millió dolláros készpénz, illetve piacképes kötvény állománnyal birtokában zárta a negyedévet, amely még úgy is 4 millióval magasabb az előző negyedévi eredménynél, hogy a cég 70 millió dollárt költött függő részvényesi pereinek lezárására.

A lakossági üzletágban a McAfee Security több mint 642.000 új előfizetőt szerzett a negyedik negyedévben, és előfizetőinek száma így meghaladta a 3,7 milliót. Ezzel az eredménnyel a Network Associates tavaly több mint megduplázta online biztonsági szolgáltatásainak előfizetői számát.

A Network Associates Magic üzletágának tervezett eladását tükrözi a 2004 első negyedévére várt 208-212 millió dolláros nettó bevétel, amely körülbelül 0,1 dolláros részvényenkénti pro forma nettó nyereséget jelent. A teljes 2004-es év tekintetében a cég 915-945 millió dolláros nettó bevételt vár, ami részvényenként 0,67 és 0,72 dollár közötti pro forma nyereséget jelent. A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat és bizonyos egyszeri díjakat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom