Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb vállalat a DVD-másoló szoftvert fejlesztők elleni perben

Dotkom

Újabb vállalat a DVD-másoló szoftvert fejlesztők elleni perben

A másolásvédelméről ismert Macrovision is beszállt abba a jogi eljárásba, melyet a filmipar indított a DVD-másoló szoftver miatt a 321 Studios-szal szemben.

A 321 Studios DVD Copy Plus programjával a műsoros DVD-ről sűrített videoformátumban üres CD-re lehet másolni filmeket, annak ellenére, hogy a DVD elektronikus másolásvédelemmel rendelkezik; a cég DVD X Copy szoftvere pedig mindenfajta minőségromlástól mentes másolatot képes készíteni védett műsoros DVD-ről üres DVD-re. Ezen alkalmazások megjelenése okán, szerzői jogok megsértése miatt még tavaly hét nagy filmstúdió indított peres eljárást a 321 Studios ellen: a Columbia Pictures, a Disney Enterprises, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Tri-Star Pictures, a Time Warner Entertainment Company, a Universal City Studios és a The Saul Zaentz Company. Ezen vállalatok mögé társult most be a Macrovision.

A filmstúdiók keresete szerint a fent említett két program jogsértőnek minősül, mert megteremti a digitális kalózkodás lehetőségét. A Macrovision azzal az indokkal szállt be a perbe, hogy a DVD-k másolása esetén a jogvédett másolásvédelem is másolásra kerülhet – illegálisan. Bár joggal tehető fel a kérdés, hogy egy, a másolásvédelmet kiiktató többszörözési eljárás során ugyan miért kerülne duplikálásra a másolásvédelem is – a Macrovisionnél azonban nem vesztegették ilyen kérdésekre az időt.

˝A per az amerikai gazdasági rendszer egyik alapkövének, az intellektuális jogok védelmének betartatására épül.˝ – nyilatkozott Bill Krepick, a cég egyik vezetője – ˝Ironikus, hogy a 321 Studios saját szoftverének illegális sokszorozását másolásvédelemmel próbálja védeni, miközben maga a termék éppen egy ilyen jogsértő tevékenység véghezvitelében segédkezik.˝

A 321 Studios vezetői közölték, hogy még nem látták a Macrovision ellenük intézett beadványát, illetve nem is vették fel a kapcsolatot a céggel. Robert Moore, a 321 Studios elnöke a következőképp nyilatkozott: ˝A Macrovision másolásvédelmi eljárásának abszolút semmi köze nincsen cégünk termékeihez. Csak a sajtóból értesültünk az eljárásról, és igazán sajnáljuk, hogy a Macrovisiontől nem kerestek meg bennünket egyeztetés céljából.˝



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés