Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus fontosságúvá vált az informatikai biztonság a legnagyobb európai vállalatok számára

Dotkom

Kritikus fontosságúvá vált az informatikai biztonság a legnagyobb európai vállalatok számára

A McAfee Security által megrendelt felmérés eredménye szerint ötből négy európai vállalat alapvetőnek tekinti a rendszerbiztonságot.

Az ezer legnagyobb európai vállalat közül kétszáz körében elvégzett felmérés szerint a döntéshozók 84%-a tartja az informatikai biztonságot az üzletmenet és a jövőbeni növekedés szempontjából kritikus fontosságúnak. A kutatás két uralkodó szemléletet emel ki az európai vállalatok körében. Az első az azonnal cselekvők, korszerű védelmet alkalmazók, a második a „várjuk ki a végét” elvet vallók csoportja. Utóbbi vállalatok nem terveznek semmilyen behatolásvédelmi technológiát telepíteni a rendszerükre.

A felmérés szerint a vállalatok 40%-ánál rendszeresen szó esik a biztonsági kérdésekről az igazgatósági üléseken, a német vállalatoknál ez az arány 53%, a hollandoknál 57%. A megkérdezett IT vezetők 26% szerint a biztonsági kérdések rendezése annyira sürgető, hogy a pénz nem számít. Sajnálatos módon, ezeket az összegeket többnyire utólagos helyreállításra, és nem a megelőző védelemre fordították, kivéve Németországot, ahol a biztonsági beruházások fő hajtóereje az előírásoknak való megfelelés.

A befektetések ellenére minden tizedik európai céget érintenek nagyobb támadások. A nemrégiben lezajlott támadások a legtöbb kárt Svédországban okozták, amely Európában élenjár az Internet felhasználásában, de a svéd vállalatok egy részének egyáltalán nincs telepített biztonsági technológia a birtokában.

Bár a kombinált támadások, mint amilyen a NIMDA, a Code Red vagy az SQL Slammer voltak, egyre gyakoribbak, az európai IT vezetők 57%-a nem tudta, mit jelent a kombinált támadás. Ez az arány 80% Angliában, és 85% Hollandiában. Ez megmagyarázza, hogy miért telepítettek viszonylag kevés, a kombinált támadások ellen védő szoftvert, illetve, hogy miért nincs semmilyen, a kombinált támadásokat figyelő biztonsági rendszere a vállalatok 19%-ának.

A kutatás két fő szemléletet emel ki az európai cégek vezetőinek körében. Az egyik az azonnal cselekvő, a megelőző jellegű védelmet már birtokló, vagy a következő egy év során telepíteni szándékozó vállalatok csoportja. A német és francia vállalatok vezetik a listát, ahol is cégek 100%-a rendelkezik mind vírusok, mind férgek elleni védelemmel, és tervezi az egyéb, kéretlen levelek vagy behatolók elleni védelem telepítését is.

A másik elterjedt szemlélet a „várjuk ki a végét”. Ezek a vállalatok nem telepítettek, és nem is terveznek semmilyen védelmi technológiát telepíteni a rendszerükre. Meglepő módon, az európai vállalatok 4%-a esik ebbe a kategóriába. A legtöbb ilyen hozzáállású céget Hollandiában és Angliában találtak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés