Connect with us

technokrata

Kritikus fontosságúvá vált az informatikai biztonság a legnagyobb európai vállalatok számára

Dotkom

Kritikus fontosságúvá vált az informatikai biztonság a legnagyobb európai vállalatok számára

A McAfee Security által megrendelt felmérés eredménye szerint ötből négy európai vállalat alapvetőnek tekinti a rendszerbiztonságot.

Az ezer legnagyobb európai vállalat közül kétszáz körében elvégzett felmérés szerint a döntéshozók 84%-a tartja az informatikai biztonságot az üzletmenet és a jövőbeni növekedés szempontjából kritikus fontosságúnak. A kutatás két uralkodó szemléletet emel ki az európai vállalatok körében. Az első az azonnal cselekvők, korszerű védelmet alkalmazók, a második a „várjuk ki a végét” elvet vallók csoportja. Utóbbi vállalatok nem terveznek semmilyen behatolásvédelmi technológiát telepíteni a rendszerükre.

A felmérés szerint a vállalatok 40%-ánál rendszeresen szó esik a biztonsági kérdésekről az igazgatósági üléseken, a német vállalatoknál ez az arány 53%, a hollandoknál 57%. A megkérdezett IT vezetők 26% szerint a biztonsági kérdések rendezése annyira sürgető, hogy a pénz nem számít. Sajnálatos módon, ezeket az összegeket többnyire utólagos helyreállításra, és nem a megelőző védelemre fordították, kivéve Németországot, ahol a biztonsági beruházások fő hajtóereje az előírásoknak való megfelelés.

A befektetések ellenére minden tizedik európai céget érintenek nagyobb támadások. A nemrégiben lezajlott támadások a legtöbb kárt Svédországban okozták, amely Európában élenjár az Internet felhasználásában, de a svéd vállalatok egy részének egyáltalán nincs telepített biztonsági technológia a birtokában.

Bár a kombinált támadások, mint amilyen a NIMDA, a Code Red vagy az SQL Slammer voltak, egyre gyakoribbak, az európai IT vezetők 57%-a nem tudta, mit jelent a kombinált támadás. Ez az arány 80% Angliában, és 85% Hollandiában. Ez megmagyarázza, hogy miért telepítettek viszonylag kevés, a kombinált támadások ellen védő szoftvert, illetve, hogy miért nincs semmilyen, a kombinált támadásokat figyelő biztonsági rendszere a vállalatok 19%-ának.

A kutatás két fő szemléletet emel ki az európai cégek vezetőinek körében. Az egyik az azonnal cselekvő, a megelőző jellegű védelmet már birtokló, vagy a következő egy év során telepíteni szándékozó vállalatok csoportja. A német és francia vállalatok vezetik a listát, ahol is cégek 100%-a rendelkezik mind vírusok, mind férgek elleni védelemmel, és tervezi az egyéb, kéretlen levelek vagy behatolók elleni védelem telepítését is.

A másik elterjedt szemlélet a „várjuk ki a végét”. Ezek a vállalatok nem telepítettek, és nem is terveznek semmilyen védelmi technológiát telepíteni a rendszerükre. Meglepő módon, az európai vállalatok 4%-a esik ebbe a kategóriába. A legtöbb ilyen hozzáállású céget Hollandiában és Angliában találtak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp