Connect with us

technokrata

A 3Com piacvezető a magyar, a lengyel és a cseh LAN szegmensben

Dotkom

A 3Com piacvezető a magyar, a lengyel és a cseh LAN szegmensben

A 3Com magyarországi fejlődése folyamatos, a piacvezető pozíció megszerzése a már hosszabb ideje javuló teljesítmény eredménye.

Az IDC legfrissebb jelentése szerint a 3Com átvette a hálózati piac vezetését 2003. harmadik negyedévben a Magyarországot, Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot magában foglaló közép-európai régióban. A legnagyobb forgalmú, Fast Ethernet, azaz a 10/100-as eszközök port-eladásait tekintve a 3Com részesedése hazánkban 38 százalékos, amely 4 százalékkal haladja meg a korábbi listavezető értékesítési teljesítményét. Eltérő mértékű, tendenciáját tekintve azonban hasonló átrendeződés ment végbe a lengyel (35 százalék) és a cseh (48 százalék) piacon is. A negyedévben Magyarországon értékesített 98.262 kapcsolati pontból a piac 37.458 esetben a 3Com eszközöket részesítette előnyben.

A Gigabites eszközök forgalmában a 3Com részesedésének növekedése mindhárom országban a korábbi domináns gyártó rovására valósult meg a vizsgált időszakban. A 3Com hazánkban 10 százalékkal javulva 27 százalékkal, Lengyelországban 8 százalékos emelkedéssel 24 százalékkal, míg Csehországban 5 százalékos növekedést elérve 34 százalékkal van jelen.

A Gigabites és a Fast Ethernet eszközök összesített port-eladásait tekintve 2003 harmadik negyedévében a három közép-európai országban értékesített 377.955 hálózati kapcsolati pont 40 százaléka esetében a piac a 3Comnak szavazott bizalmat, ami 7 százalékos növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához képest. A legutóbbi időkig a piacot a régióban egyértelműen vezető cég értékesítése a harmadik negyedévben annyival csökkent, amennyivel a 3Com és a többi szállító részesedése növekedett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp